‘Rondkomen met weinig geld’: samen over praten in de Ruilwinkel

Dinsdag 17 oktober van 10.00 tot 14.00 uur.

Geplaatst op donderdag 5 oktober 2023

Voor veel inwoners is het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Rondkomen met een laag inkomen en kunnen meedoen, wordt hierdoor een steeds grotere uitdaging.

Wethouder Jean-Paul Kompier: ‘Rondkomen met weinig geld is vaak niet iets wat je vrijwillig doet. De kans is groot dat een ontslag, faillissement, scheiding of andere grote levensgebeurtenis je in deze situatie heeft gebracht. Ook de prijzen blijven maar stijgen en diverse lasten rijzen de pan uit. In Vaals zijn er mogelijkheden om je te laten ondersteunen als je het financieel moeilijk hebt.’

Op dinsdag 17 oktober staan van 10.00 uur tot 14.00 uur specialisten voor je klaar in de Ruilwinkel Vaals (Kerkstraat 46). Ze luisteren naar je verhaal. Daarna bekijken zij samen met jou hoe ze je het beste kunnen helpen. Door bijvoorbeeld je financiële administratie op orde te brengen, mogelijkheden te bekijken om je inkomen te vergroten door te kijken of je bepaalde uitkeringen of toeslagen laat liggen of dat je mogelijk aan het werk kunt en hierbij hulp nodig hebt.

Aarzel niet, kom langs en stel ons op 17 oktober de vragen die je bezighouden.