Kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser

Op woensdag 27 september 2023 organiseerden de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag.

Geplaatst op donderdag 28 september 2023

Woensdag 27 september organiseerden de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (WML, Brabant Water, Dunea, Evides Waterbedrijf, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD) gezamenlijk de Nationale Kraanwaterdag. Een mooie gelegenheid voor wethouder Juliette Verbeek om de inwoners te vragen aandacht te geven aan kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser.

Wethouder Juliette Verbeek: “Bij het watertappunt op het Prins Willem Alexander plein (naast de bushalte) in Vaals kan gratis drinkwater getapt worden. We kijken ernaar uit om in het komende voorjaar ook watertappunten bij speelplekken in Vijlen en bij Aan de Noot in gebruik te kunnen nemen. Op verzoek van de kinderen worden deze watertappunten geplaatst. Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om mensen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, besteden we hier aandacht aan.”

De gemeente Vaals is een JOGG-gemeente: gezonde jeugd, gezonde toekomst. De beschikbaarheid van schoon drinkwater helpt om extra water te drinken en geen suikerrijke dranken.