Herdenkingskruis in Holset gerestaureerd

In 1927 plaatste de broer van de overledene, destijds pastoor in Holset, een groot stenen wegkruis met een koperen Christusbeeld op de kruising van de Vijlenerweg-Klaasvelderweg in Holsetterheide ter herdenking van de heer Jos van der Heijden, die op 84-jarige leeftijd overleed.

Geplaatst op donderdag 28 september 2023

Met vakmanschap gerestaureerd

Wegkruis restauratieHet bijzondere stenen en betonnen wegkruis had dringend onderhoud nodig. De  gedachtenisplaat en het kruis vertoonden “zout”-uitslag. De tekst was onleesbaar geworden, er ontstonden scheuren en er was schade veroorzaakt door de weersomstandigheden. Dankzij de professionele restauratie door Paul May uit Aken ziet het wegkruis er nu weer stralend uit. Hij heeft veel ervaring met het restaureren van zowel kerkelijke en historische gebouwen als ook veel andere objecten. Hij kent de juiste behandelmethoden en weet de juiste materialen toe te passen. Paul heeft, als vakbekwaam restaurateur, besloten om zijn kennis en kunde in te zetten voor het behouden en onderhouden van kruisen in de Gemeente Vaals. Chapeau voor zijn inzet en voor zijn werk. Paul is lid van de werkgroep Onderhoud Kruisen Gemeente Vaals. Door het werk van deze groep blijven kruisen in de gemeente Vaals behouden en staan ze er respectvol bij.

Wilt u ook helpen om dit cultureel erfgoed in de openbare ruimte er goed bij te laten staan en te behouden voor de toekomst? Neem dan contact op met Lambert Jaegers 06-53990756/ l.jaegers@home.nl