Alzheimer café in de Ruilwinkel Vaals

Woensdag 20 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Geplaatst op vrijdag 15 september 2023

Het Alzheimer café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Tijdens de bijeenkomst op woensdag 20 september in de Ruilwinkel Vaals, wordt er door de vrijwilligers van het Alzheimer café een toelichting gegeven over de opzet van het Alzheimer café in Vaals. We nodigen inwoners in Vaals uit om met elkaar te praten over het omgaan met mensen met dementie.

Het Alzheimer café in Vaals bestaat nu vijf jaar, waarbij een groep van 7 vrijwilligers maandelijks zorgen voor een interessant programma met afwisselende sprekers. De sprekers zijn deskundigen op het gebied van bijvoorbeeld: casemanagement dementie, praktijkondersteuning huisarts, fysio- of ergotherapie, voedingsleer, slaapgedrag, notariële zaken.
Iedere derde maandag van de maand vinden de bijeenkomsten plaats in de ontmoetingsruimte van de Protestantse Kerk, Kerkstraat 41 in Vaals.

Door de vrijwilligers wordt er een veilige en gezellige omgeving gecreëerd waar iedereen tot zijn recht komt. Het is een fijne ontmoetingsplek waar je maandelijks terecht kunt voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. Niet alleen mensen met dementie en hun mantelzorgers zijn welkom, maar ook mensen die interesse in het onderwerp hebben en die elkaar graag willen ontmoeten.