De week van Lezen en schrijven

Deze week vragen veel organisaties aandacht voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Geplaatst op maandag 11 september 2023

Het is namelijk belangrijk dat mensen kunnen lezen, schrijven, rekenen en ook kunnen omgaan met de computer. Dit heb je nodig om te kunnen meedoen in de maatschappij. Veel mensen schamen zich als ze hier moeite mee hebben. Maar je bent niet alleen.

Hieronder lees je het programma van deze week. Voel je welkom bij de verschillende activiteiten!

Programma

Dinsdag 12 september 2023

  • Klik en Tik cursus in de bibliotheek van Vaals van 10.00 tot 12.00 uur. Tijdens deze cursus  leer je omgaan met de computer. Aanmelden kan bij de bibliotheek tijdens de openingstijden of via telefoonnummer 043-3080110. Weet je niet hoe je het via de computer moet doen? Loop dan even binnen. De medewerkers van de bibliotheek helpen je graag.
  • In de Ruilwinkel kun je van 10.00 tot 14.00 uur het spel spelen: Weerbaar in het web. Via een spel leer je (gevaarlijke) e-mails, websites en bijlagen te herkennen.

Woensdag 13 september 2023

  • Het Taalcafé vindt plaats van 10.30 tot 12.30 uur in de bibliotheek van Vaals. Iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren spreken, lezen en schrijven is welkom in het Taalcafé van Vaals. Deze woensdag leest de wethouder een taaloefening voor en wordt er een woordbingo gespeeld. Bekijk het filmpje van het taalcafé.

Donderdag 14 september 2023

  • Het informatiepunt Digitale Overheid is op donderdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek. Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een DigiD of heb je vragen over de digitale overheid? Kom dan langs, de vrijwilligers helpen je graag.

En ben je geïnteresseerd hoe je iets kan bijdragen om mensen te helpen? Kijk dan op de website van de landelijke stichting lezen en schrijven. Ze bieden deze week diverse kennissessies aan.