Petitie behoud volwaardig Zuyderland ziekenhuis Heerlen

Het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen dreigt in 2030 alle bedden voor opnames en de spoedeisende hulp kwijt te raken.

Geplaatst op vrijdag 8 september 2023

Dat is ongelofelijk slecht nieuws voor onze regio. We mogen dit niet laten gebeuren! Daarom hebben de gezamenlijke politieke partijen uit de gemeenteraad van Heerlen zich georganiseerd in de Ziekenhuisalliantie.

De gemeente Vaals sluit zich daarom aan bij deze Ziekenhuisalliantie. De boodschap is helder: behoud het Zuyderland ziekenhuis in zijn huidige vorm, met een volwaardige spoedeisende hulp en voldoende opname- en behandelcapaciteit, afgestemd op de omvang van de bevolking!

Verspreid de petitie

Hoe meer mensen hun geluid laten horen, hoe krachtiger dit te horen zal zijn voor de directie van Zuyderland, de zorgverzekeraars en de politici in Den Haag! Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de petitie tekenen.

Helpt u mee?

Op de volgende punten in de gemeente Vaals is een papieren versie van de petitie verkrijgbaar. U kunt de petitie op deze punten of bij de balie van het gemeentehuis weer inleveren:

 • Gemeentehuis Vaals, von Clermontplein 15 Vaals
 • Zorgcentrum Langedael, Bloemendalstraat 148 Vaals
 • Bibliotheek Vaals, St. Jozefplein 51 Vaals
 • Apotheek Vaals, Maastrichterlaan 58 Vaals
 • Huisartsenpraktijk De Kopertoren, Maastrichterlaan 58a Vaals
 • Huisartsenpraktijk Grensland, Maastrichterlaan 58b Vaals
 • Voedselbank, Beemderlaan 8 Vaals
 • Café Zaal Oud Lemiers, Lemiers-Rijksweg 20 Lemiers
 • Monadiko, Lemiers-Rijksweg 79 Lemiers
 • Bakkerij Notermans, Vijlenberg 107 Vijlen
 • Café Restaurant Bergzicht, Vijlenberg 55-57 Vijlen

De petitie kan ook digitaal worden getekend.

Teken de petitie digitaal

Protestmars 23 september

Op zaterdag 23 september 2023 houdt de ziekenhuisalliantie een protestmars voor behoud van een volwaardig ziekenhuis in onze regio. Met alle aangesloten alliantiepartners komen wij bij elkaar op de stoep van het ziekenhuis om de petitie te overhandigen. Aan alle inwoners uit de regio de oproep om zich bij de mars aan te sluiten! Meer informatie over de protestmars vindt u op www.behoudziekenhuisparkstad.nl.

Alvast bedankt voor uw hulp!