Wegkruis aan de Boombergweg in Melleschet opgeknapt

Het wegkruis aan de Boombergweg in Melleschet te Vijlen is geplaatst ter herdenking en nagedachtenis van J. Debets.

Geplaatst op donderdag 31 augustus 2023

Wegkruis opgeknaptOp 1 mei 1911 verongelukte boer Debets hier als gevolge van een ongeluk met paard en wagen. Het wegkruis was toe aan een grondige opknapbeurt en het gebied erom heen was onderkomen.

Het metselwerk van de sokkel is bijgewerkt waarna de sokkel en het kruis zijn geverfd. De mannen van de buitendienst van de Gemeente Vaals hebben een netwerk van hout gevlochten zodat de aarde van het achterliggend veld bij bewerking niet meer op en over het wegkruis kan vallen. Het gebied rondom dit wegkruis is onderhanden genomen door René Abels uit Gulpen. De stenen voor de inrichting zijn verkregen van Spierts (Mamelis Care). Samen met adoptant Ada Everts uit Melleschet heeft René het wegkruis voorzien van fleurige bloemen.

Het wegkruis van boer Debets staat er nu weer prachtig bij. Dank aan allen die hiervoor hebben gezorgd. Chapeau voor René Abels die uit Gulpen kwam om dit wegkruis mee op te knappen.

René Abels uit Gulpen maakt deel uit van de Werkgroep Onderhoud Kruisen Gemeente Vaals.

Wilt u ook helpen om dit cultureel erfgoed in de openbare ruimte er goed bij te laten staan en te behouden voor de toekomst? Neem dan contact op met Lambert Jaegers van het Comité Kruisen Gemeente Vaals via 06-53990756 of l.jaegers@home.nl