Start VvE balie Energiek Heuvelland

Geplaatst op maandag 28 augustus 2023

Logo VvE balie energiek HeuvellandU bent appartementseigenaar en wilt uw woning verduurzamen? Dan moet u het niet alleen aan de keukentafel eens worden over wat u gaat doen, maar ook aan de tafel van de ledenvergadering. Waar begint u met zo’n project? Hoe pakt u het aan? Hoe krijgt u mede-eigenaren mee? Waar haalt u het geld vandaan? Hoe doen andere VvE’s dat?

In antwoord op deze vragen, en meer, richten de 5 Heuvelland-gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en  Valkenburg aan de Geul de VvE balie Energiek Heuvelland op. Limburgse VvE’s met Energie (LVE) mag daar invulling aan geven. Op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober, gaan we van start!

Gratis cursussen, thema- en netwerkbijeenkomsten

Wat kunnen de heuvellandse VvE’s de komende 4 jaar verwachten? Bijna iedere maand organiseren wij een cursus, thema- of netwerkbijeenkomst waar bovenstaande onderwerpen behandeld worden. Deelname hieraan is gratis voor belanghebbenden uit de Heuvelland-gemeenten!

In de cursus behandelen we de aanpak van een verduurzamingsproject in een VvE: zowel de technische als de juridische en financiële aspecten komen aan bod en daarnaast besteden we veel aandacht aan het werken aan draagvlak.
Bij de themabijeenkomsten zoomen we in op een bepaald onderwerp, zoals isoleren, subsidies en leningen en de ‘Transitie Visie Warmte’.

Bij de netwerkbijeenkomsten draait het om het leren van elkaar en het contact leggen met andere VvE’s. De bijeenkomsten hebben iedere keer een ander onderwerp; zorg dus dat u erbij bent!

Heeft u een vraag die u graag persoonlijk wilt bespreken? Of wilt u op weg geholpen worden? Dan kunt u zich aanmelden voor een gesprek van ongeveer een uur met een van onze onafhankelijke adviseurs op de 2e vrijdag van de maand.

Meld u aan voor de opening

Kijk voor meer informatie over VvE balie Energiek Heuvelland en om u aan te melden voor de opening op 10 oktober op de website www.lvme.nl/events. Elk van deze bijeenkomsten staat open voor appartementseigenaren, VvE- bestuurders en -beheerders uit de Heuvelland-gemeenten. Deelname is gratis. De bijeenkomsten vinden wisselend in een van de vijf gemeenten plaats.