Deel uw mening over de toekomst van de Ruilwinkel Vaals

We vinden het belangrijk dat u als inwoner, vrijwilliger, ondernemer of samenwerkings-partner invloed kunt hebben op keuzes van de gemeente met betrekking tot de Ruilwinkel Vaals.

Geplaatst op vrijdag 18 augustus 2023

Met uw mening kunnen we betere plannen maken en zorgvuldiger besluiten nemen. Met elkaar in gesprek zijn draagt daaraan bij. Dat doen we door het organiseren van een thema-tafel.

Op woensdag 30 augustus van 16.00 uur tot 18.00 uur organiseren we in de Ruilwinkel Vaals een thema-tafel: “Toekomst van de Ruilwinkel Vaals”.

U kunt meedenken, meepraten en meedoen zodat de Ruilwinkel Vaals in beweging blijft. Ruilwinkel Vaals is een fijne ontmoetingsplek waar mensen gehoord en geholpen worden.  Vrijwilligers voelen zich thuis in de winkel aan de Kerkstraat. Ze onthalen Vaalsenaren met een kop koffie of thee en zorgen voor een gezellige sfeer. In de Ruilwinkel Vaals worden spullen zoals serviesgoed, speelgoed, kleding en huishoudelijke artikelen geruild. In de Ruilwinkel Vaals wordt gewerkt aan duurzaamheid, gelijke kansen en meedoen.

De Ruilwinkel Vaals is constant in ontwikkeling. We kijken naar mogelijkheden om spullen zoals fietsen, kinderspeelgoed, boeken en babyspullen te lenen. Bij ruilen zijn de spullen weg, terwijl met lenen meer mensen plezier kunnen hebben. We zijn op zoek naar uw mening over hoe we het huidige concept kunnen aanvullen en hoe we dit op plekken in Vaals kunnen doen. Daarnaast verkennen we met u de behoefte om de Ruilwinkel Vaals in te zetten als repair café, waar mensen kapotte spullen en apparaten naartoe brengen om ze te laten repareren. Ook naaien en verstellen zou hierbij een kans kunnen zijn.

De gemeente Vaals wil samen met u werken aan een goede toekomst van de Ruilwinkel Vaals. Wethouder Jean-Paul Kompier nodigt u uit aanwezig te zijn bij de thema-tafel bijeenkomst op woensdag 30 augustus. Gelieve u aan te melden in de Ruilwinkel of een email te sturen aan info@ruilwinkelvaals.nl