Samen haken en breien aan de grootste Drielanden lappendeken van Vaals

Steun de actie van De Creatieve Vrouwengroep en haak of brei een lapje van 20 x 20 cm en breng dit naar één van de inleverpunten.

Geplaatst op woensdag 14 juni 2023

In de gemeente Vaals wordt gewerkt aan de grootste Drielanden lappendeken. De Creatieve Vrouwengroep Vaals is de initiatiefnemer en is met een grote actie gestart. Het plan is samen haken en breien aan de grootste Drielanden lappendeken. Deze lappendeken is opgebouwd uit kleine éénpersoonsdekens met een afmeting van 1.20 m x 1.80 m. Een deken bestaat uit 54 lapjes van 20 cm x 20 cm.

De initiatiefneemsters Bernie en Medy hopen 20 éénpersoonsdekens te maken

Medy: 'Meer mag natuurlijk ook! We hebben inmiddels 5 dekens van 1.20 m x 1.80 m klaar. We hebben een flyer gemaakt, deze is door ons huis-aan-huis in Vaals, Vijlen en Lemiers verspreid om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Ook via de huisartsen, Envida, Sevagram Langedael, Zij-Actief, De Zonnebloem, basisscholen worden flyers uitgedeeld om mensen te stimuleren mee te doen. Op diverse locaties organiseren we brei-en-haaksessies zodat we met plezier samenwerken en van elkaar leren. Eén keer per maand haken en breien we met de Creatieve Vrouwengroep bij De Ruilwinkel, De Kornuiten en de bibliotheek in Vaals'.

Rd4 en vele burgers sponsoren garen en naalden én subsidie Vaals Verbindt

Bernie: 'We streven ernaar om de deken te maken met zoveel mogelijk restanten. We hebben van bedrijven zoals Rd4 en vele burgers bollen garen en breipennen of haaknaalden (tot 5,5 mm) ontvangen. Dus heb je nog bollen garen en naalden, breng dit naar één van onze inleverpunten bij: Gemeentehuis Vaals, De Ruilwinkel, bibliotheek of bij de Creatieve Vrouwengroep Vaals, locatie Beemderlaan 8 te Vaals (dinsdagochtend 10.00 - 12.00 uur, woensdagavond 19.00 - 21.00 uur, donderdagochtend 10.00 - 12.00 uur). Bij deze locaties kun je ook wol en naalden ophalen om zelf lapjes van 20 x 20 cm thuis te maken. De actie is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Vaals Verbindt'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: