Gouden bruidspaar Scheepers – Cosiolkofskij

Op 19 april was het 50 jaar geleden dat Kurt Scheepers en Gerry Cosiolkofskij met elkaar in het huwelijksbootje stapten.

Geplaatst op vrijdag 12 mei 2023

We bezochten dit gouden bruidspaar in hun mooie huis gelegen in de Tentstraat.

Keukentafel ontmoeting

50 jarig bruidspaarOp onze vraag hoe dit vrolijk gemutste echtpaar elkaar heeft leren kennen, was het antwoord heel duidelijk: aan de keukentafel bij Gerry thuis. Dit antwoord behoeft uiteraard enige uitleg. Kurt, afkomstig uit Zweifall in de Voreifel was bevriend met Gerry’s broer Carl. Tijdens de lagere schoolperiode woonde Kurt met zijn ouders in de Seffenterstraat. Aangezien Kurt enig kind was en in huize Cosiolkofskij maar liefst zeven kinderen rondrenden, zocht Kurt die gezelligheid graag op. Die gezelligheid werd uiteindelijk een ware liefde. Het kersverse bruidspaar kreeg een woning in de Koperstraat boven “Der Auwe Triebels”, vervolgens verhuisden ze naar de Arienstraat, vlakbij moeder Cosiolkofskij om vervolgen hun statige huis in de Tentstraat te kopen. De kinderen, Boris en Natascha werden geboren. Er werd een vakantiehuisje in het Belgische Eksel gekocht. Een ideale uitvalsbasis voor het hele gezin, maar ook vrienden en familie waren meer dan welkom.

Reisclubje

Samen met hun reisclubje hebben ze mooie tijden meegemaakt. Etentjes werden weekendjes weg en later zelfs stedentripjes naar de meest prachtige steden. Helaas laat de mobiliteit van Kurt het afweten om nog langer mee te gaan naar deze uitstapjes, maar dat neemt niet weg dat ze terugkijken op een hele mooie tijd die ze voor geen geld hebben willen missen.

Carnavalisten in hart en nieren

Carnaval zit beiden in het bloed. Met dochter Natascha als Dansmarieche, waardoor beide nauw verbonden waren met de Völser Carnaval. Nu dit niet meer het geval is, blijven ze de Ullevrunde nog steeds trouw en zijn op die manier toch nog bij de Carnaval.

We wensen dit bruidspaar nog vele gelukkige en gezonde jaren toe, samen met hun kinderen en kleinkinderen en spreken samen de wens uit om over tien jaar nog een keertje aan deze tafel te mogen zitten.