Dol op autorijden en praatjes maken? Dan is ANWB AutoMaatje misschien iets voor jou!

Rijd jij graag auto, heb je een auto én ben je graag onder de mensen? Meld je dan net als Walter Kohnen aan als chauffeur voor ANWB AutoMaatje.

Geplaatst op vrijdag 24 maart 2023

Walter houdt ervan om met de auto onderweg te zijn en om mensen te helpen. Walter: ‘Ik weet hoe moeilijk mensen het kunnen hebben en daar wil ik graag iets voor doen. Ik word bijvoorbeeld gevraagd om iemand naar de winkel te rijden. De boodschappen laad ik dan de auto in en breng deze dan ook graag naar binnen. Soms heeft iemand gewoon zin om een autorit te maken en dan gaan we op pad terwijl ik verhalen over de omgeving vertel. Ik vind dit gewoon heel leuk om te doen.’

Wat is ANWB AutoMaatje?

Een deel van de inwoners in de gemeente Vaals is niet zo mobiel en heeft weinig mogelijkheden voor goed vervoer. Geen vervoer betekent bv. dat je vaak moet thuisblijven, niet kunt meedoen aan activiteiten of moeilijk bij een huisarts komt. Met ANWB AutoMaatje komen zij weer onder de mensen.

ANWB AutoMaatje koppelt vrijwillige chauffeurs aan minder mobiele inwoners in onze gemeente die bijvoorbeeld naar de huisarts willen, naar de kapper of supermarkt of gezellig op familiebezoek. De chauffeur haalt de buurtgenoot thuis op en brengt hem of haar naar de plek van bestemming en weer terug. Meedoen wordt zo een stuk makkelijker.

Ook chauffeur worden voor ANWB AutoMaatje?

Houd je van autorijden? Van nieuwe mensen ontmoeten en een praatje maken? Ben je zelfstandig en sociaal? Heb je een eigen auto met APK en een WA-verzekering? Wil je wat doen voor een ander en daarbij je eigen agenda kunnen indelen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij AutoMaatje en rijd met je eigen auto buurtgenoten naar hun plek van bestemming. De koppeling wordt voor je geregeld. Voor elke rit krijg je van je buurtgenoot een onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Maar je krijgt vooral ook veel sociale contacten en mooie verhalen!

Meer weten of meteen aanmelden?

Wil je meer weten over wat het betekent om vrijwillige chauffeur te worden? Of wil je je al direct aanmelden? Neem dan contact op met Diana Al of Maurice Möllenbeck van de gemeente Vaals. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 06-1852 3146 of via de mail automaatjevaals@gmail.com.

Meer informatie over ANWB Automaatje