Wethouder Erika Jaegers leest voor bij basisscholen in Vaals

Voorlezen beleef je samen!

Geplaatst op donderdag 26 januari 2023

Aftrap nationale voorleesdagen 2023Wethouder Erika Jaegers las op 26 januari voor op de basisscholen De Kleine Wereld en OBS De Robbedoes in Vaals. Met het voorlezen uit het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ trapte de wethouder de Nationale Voorleesdagen af.

Op deze donderdagochtend lazen ook Prins Tim I, hofnar Herman, Kinderprins Theun I, Prinses Mila en hofnar Sepp, van carnavalsvereniging De Grensülle Vols, Roda JC mascotte Koempeltje en de leerkrachten in de groepen voor aan de kinderen.

Wethouder Erika Jaegers: ‘Voorlezen beleef je samen! Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Het is ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Het heeft een positief effect op woordenschat. De scholen waren er klaar voor en de kinderen hadden er zin in. Zelf lees ik graag voor en ik ben er om leesplezier te bevorderen. Boeken zijn als spiegels. Je herkent jezelf erin en maakt je eigen beelden bij een verhaal.’

Twintigste editie van De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen vinden voor de 20ste keer plaats en duren tot en met zaterdag 4 februari 2023. De jaarlijkse campagne is een project van Stichting Lezen en het doel is om voorlezen te stimuleren aan kinderen. Door het hele land lezen bekende en onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters bij bibliotheken, basisscholen en kinderdagverblijven.