Wethouder Erika Jaegers overhandigt eerste ‘Beweegwijzer 2023’ aan sport- en spel groep van VTV Vaals

Op woensdag 11 januari werden de sporters van VTV Vaals in sporthal Citta Fit tijdens de sporten speltraining verrast door een bliksembezoek van wethouder Erika Jaegers.

Geplaatst op maandag 23 januari 2023

De eerste ‘Beweegwijzer 2023’ van de gemeente Vaals werd door de wethouder overhandigd aan de groepsbegeleidster Desiree Mayntz.

Beweegwijzer bij 5700 huishoudens in Vaals in brievenbus

Eind januari en begin februari wordt de Beweegwijzer 2023 huis-aan-huis in de gemeente Vaals verspreid. De achtste editie van de Beweegwijzer biedt een actueel overzicht van tal van sport- en beweegmogelijkheden en andere activiteiten in Vaals, Vijlen en Lemiers. Ook verschillende ondersteuningsmogelijkheden om mee te kunnen doen aan een sport of spelactiviteit staan vermeld in de nieuwe Beweegwijzer.

Wethouder Erika Jaegers: ‘Dankbaar en trots ben ik dat er binnen de gemeente Vaals zo’n groot aanbod aan sporten en activiteiten is. Dankzij de vele vrijwilligers die iedere week klaarstaan bij heel veel verenigingen is er een ruim en divers aanbod. Er is voor iedereen een passende activiteit; of u nu kiest voor een verdedigingssport, een wandeling, leren zwemmen, yoga en meditatie, jeu de boules, dansen, schieten, muziek maken, kaartspelen, hengelsport, tennis, voetbal of fitness. Van sommige sporten heeft u misschien nog nooit gehoord. Ik zou zeggen: ga op ontdekking, probeer een sport uit die u niet kent.’

Hulp

Wilt u gaan bewegen, maar weet u niet wat voor u geschikt is? Is sporten voor u te duur? Wilt u hulp bij het aanvragen van een regeling? Wilt u een eigen activiteit starten? De medewerkers van WijVaals en de Buurtsportcoach Hannie Pleijers helpen u graag. WijVaals is bereikbaar via: 043-306 85 53 of wijvaals@vaals.nl

De Beweegwijzer 2023 is ook online te bekijken.