Gratis kledingpakketten voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

In Vaals groeit één op de zes kinderen op in armoede. Kinderen die opgroeien in armoede hebben minder kansen. Gemeente Vaals is om die reden zeer actief in de aanpak kinderarmoede.

Geplaatst op donderdag 8 december 2022

De gemeenteraad heeft unaniem besloten kledingpakketten te vergoeden voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Deze week hebben 176 kinderen uit 100 gezinnen met een laag inkomen die bij de gemeente Vaals bekend zijn, een brief van de gemeente gekregen. De gemeente Vaals biedt voor kinderen tussen 0 en 18 jaar de mogelijkheid om gratis een winterkledingpakket samen te stellen. Het pakket bestaat uit o.a. een winterjas, winterschoenen, trui en speelgoed. Alles is nieuw en van bekende merken.

Wethouder Erika Jaegers: ‘We vinden het belangrijk dat kinderen in de gemeente Vaals gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien. We willen dat elk kind zijn talenten kan ontplooien en daarbij niet wordt gehinderd door armoede. De financiële problemen staan immers vaak niet op zichzelf en hebben grote gevolgen voor het hele gezin.’

‘Het team WijVaals staat dichtbij de mensen en pakken meerdere problemen in het gezin aan. Ze focussen niet alleen op inkomensondersteunende maatregelen, maar bijvoorbeeld ook op het meedoen van kinderen aan sport en cultuur. Met dit winterpakket willen we graag iets extra’s doen zodat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kansen voor de toekomst krijgen’ aldus wethouder Jean-Paul Kompier.

Informatie

Heeft u als inwoner in de gemeente Vaals geen brief ontvangen, maar heeft u wel een laag inkomen en kinderen tussen de 0 en 18 jaar? Neem dan contact op met WijVaals. Dit kan via het telefoonnummer 043 306 85 83 en via e-mail: wijvaals@vaals.nl. Maak er vooral gebruik van! Dat kan nog tot en met 28 februari 2023. Op de website is de informatie uit de brief terug te vinden in het Nederlands, Duits en Engels. Deze activiteit is mogelijk door de samenwerking met Stichting STOP Kinderarmoede.