Mobiel parkeren in Vaals

In Vaals kun je mobiel parkeren op parkeerplaatsen en parkeerterreinen langs de straat.

Geplaatst op dinsdag 22 november 2022

Dit is een veilige, snelle en gemakkelijke manier om parkeergeld te betalen met een mobiele telefoon.

Hoe werkt het?

Je meldt je eenmalig aan bij een van de dienstverleners van mobiel parkeren. Je kiest degene die het beste bij je past. Bekijk de voorwaarden en service op de websites van de dienstverleners. Bekijk een actueel overzicht van aanbieders. Download vervolgens de app van de gekozen aanbieder.

Als je parkeert start je de parkeeractie door de app te openen en de instructies in de app te volgen. Als je weer vertrekt, stop je de parkeertijd door je af te melden bij jouw dienstverlener via de app. Je betaalt dus alleen de werkelijke parkeertijd. De dienstverlener rekent op het afgesproken moment en op de afgesproken wijze met je af.

Wat zijn de voordelen?

Je koopt geen parkeerkaartje meer aan de parkeerautomaat, en een parkeerkaartje achter je voorruit is niet meer nodig. De parkeercontroleurs controleren via jouw kenteken of je bent aangemeld. Geld en een pinpas zijn dus niet meer nodig om te kunnen parkeren. Je hoeft niet bang te zijn dat je parkeertijd verloopt, waardoor je je terug moet haasten naar jouw auto. Er zijn parkeerzones waar een maximale parkeertijd geldt. In dat geval is dat ook de maximale tijd dat je kunt parkeren met mobiel parkeren.

Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd, gebaseerd op het vastgestelde parkeertarief. In veel gevallen ben je goedkoper uit. Vaak gooi je immers voor de zekerheid iets extra's in de parkeermeter.