Infomoment voor agrariërs in verband met Kandidaat-landschapspark Grenzeloos Bocagelandschap

Dinsdag 22 november (11h – 14h) in ‘t Gulper Hoes, Rosstraat 5, 6271 Gulpen.

Geplaatst op dinsdag 15 november 2022

De Nederlandse gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals zijn, samen met de Vlaamse gemeente Voeren en de Waalse gemeenten Aubel, Dalhem en Plombières kandidaat om in 2023 erkend te worden als grensoverschrijdend landschapspark. De kandidatuur draagt de naam “Grenzeloos bocagelandschap”. Een bocagelandschap of coulissenlandschap is een halfopen, kleinschalig landschap waarin je veel lijnen herkent: hagen, houtwallen, graften en bomenrijen vind je rond en tussen weides, velden en boomgaarden.

Een landschapspark is een multifunctioneel gebied met een uitzonderlijk landschap waar plaats is voor landbouw, natuur, wonen, toerisme en ondernemers. Het landschapspark helpt met advies, begeleiding en geld agrariërs, eigenaars, beheerders, ondernemers en lokale inwoners om aan de slag te gaan voor het landschap.

Op het infomoment op dinsdag 22 november willen we graag samen met agrariërs verkennen op welke manier een landschapspark een meerwaarde kan betekenen voor de agrariërs en hun bedrijf. Het infomoment vindt plaats in ‘t Gulper Hoes en we starten om 11u. We bieden u ook graag een broodjeslunch aan.

Programma 22 november 2022

  • 11.00u: Welkom - Presentatie « Definitie en filosofie van een landschapspark » (Ann-Sophie Debergh, Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren)
  • 11.30u: Vragen uit het publiek
  • 12.00u: Discussie «Met welke ondersteuning kan een landschapspark een meerwaarde zijn voor de lokale agrariërs?»
  • 12.45u: Uitnodiging voor grensoverschrijdende werkgroep Landbouw (december/januari)
  • 13.00u: Broodjeslunch
  • 14.00u: Einde

U kan zich uiterlijk 18 november inschrijven via ann-sophie.debergh@rlhv.be. We hopen van harte om op 22 november met u in gesprek te kunnen gaan!