Pleeggezinnen in Vaals in het zonnetje gezet

Afgelopen week hebben de gemeenten in Zuid-Limburg samen met lokale pleegzorgorganisaties de pleeggezinnen in het zonnetje gezet want hun inzet is hard nodig en wordt zeer gewaardeerd.

Geplaatst op donderdag 10 november 2022

PleeggezinnenTijdens de Week van Pleegzorg van 2 t/m 9 november 2022 is verder aandacht gevraagd voor pleegzorg en het tekort aan pleeggezinnen. In Nederland wachten 900 kinderen op een plek in een pleeggezin.

Maurice Möllenbeck, team WijVaals: ‘Wanneer een kind niet thuis kan wonen, is het fijn wanneer het in een pleeggezin kan worden opgevangen. Vaak kan dat in een gezin uit het eigen netwerk van het kind, bijvoorbeeld bij opa en oma of oom en tante. Het kan echter ook bij een gezin uit de buurt of uit het sociale netwerk van het kind. Lukt dat niet? Dan wordt er een beroep gedaan op een pleeggezin uit het bestand van zorgaanbieders voor pleegzorg in Limburg. Helaas zijn er onvoldoende pleegouders. Jammer, want we willen natuurlijk niets liever dan voor ieder kind een passende plek vinden. Gelukkig hebben we in Vaals pleegouders die tijdelijk of langer een kind van een ander in hun huis en hart opnemen.’

Wethouder Erika Jaegers: ‘Pleegouders zijn onmisbaar bij het bieden van een veilige en kansrijke opvoeding van kinderen als het thuis even niet lukt. In de gemeente Vaals gaan we de pleegouders de komende week bedanken voor hun onvoorwaardelijke zorg en liefde voor de kinderen. Hun inzet is cruciaal en wordt zeer gewaardeerd! Deze tegoedbon van Samen Vaals is een kleine blijk van waardering.’

Wat kunt u doen?

Ontdek hoe de wereld van pleegzorg in elkaar zit. Neem een kijkje op www.openjewereld.nu en lees meer over de verschillende mogelijkheden die pleegzorg te bieden heeft.