Denk mee over de Lijn50 Omgevingsvisie

Reserveer één van de volgende data in uw agenda: 8, 9 of 10 november.

Geplaatst op dinsdag 18 oktober 2022

U heeft er vast al eens over gehoord: de omgevingsvisie. Dat is een visie die elke gemeente moet opstellen op grond van de omgevingswet, die naar verwachting op 1 januari 2023 in werking treedt. De omgevingsvisie beschrijft de maatschappelijke opgaven van een gebied en de kernkwaliteiten die we in dat gebied willen beschermen. In de omgevingsvisie worden veel belangen integraal afgewogen. De visie moet klaar zijn in 2024. We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners en experts betrokken worden bij de ontwikkeling van de visie. Want het is belangrijk dat alle generaties, nu en in de toekomst, zich prettig voelen in onze leefomgeving. De gemeenten Gulpen-Wittem, Vaals en Eijsden-Margraten (gezamenlijk ook wel de ‘Lijn50 gemeenten’ genoemd) werken samen aan één gezamenlijke omgevingsvisie.

Er komt veel kijken bij het ontwikkelen van de omgevingsvisie en er zijn al veel stappen gezet. We willen u graag ook in deze fase opnieuw betrekken. Er worden bijeenkomsten georganiseerd op  8, 9 en 10 november voor alle inwoners uit Gulpen-Wittem, Vaals en Eijsden-Margraten.

Bijeenkomsten

Dinsdag 8 november

  • Gemeente Gulpen-Wittem 15.00 - 17.00 uur, Gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12, Gulpen
  • Gemeente Eijsden-Margraten 19.00 - 21.00 uur, Cultureel Centrum, Breusterstraat 23, Eijsden

Woensdag 9 november

  • Gemeente Vaals 15.00 - 17.00 uur en 19.00 - 21.00 uur, Gemeentehuis, Von Clermontplein 15, Vaals

Donderdag 10 november

  • Gemeente Eijsden-Margraten 15.00 - 17.00 uur, Gemeenschapshuis Oos Heim Clermontstraat 10, Margraten
  • Gemeente Gulpen-Wittem 19.00 - 21.00 uur Gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12, Gulpen

Wat gaan we doen?

Tijdens deze bijeenkomsten nemen we u mee in 3 ‘verhaallijnen ’. U kunt het zien als ‘ambities’ die naar voren zijn gekomen tijdens eerdere sessies met inwoners, medewerkers van de gemeenten en andere belanghebbenden. Deze zijn belangrijk omdat ze een samenvatting vormen van wat iedereen  – die tot nu toe betrokken is geweest bij de visie – belangrijk vindt voor de toekomst. Wij willen graag van ú horen wat u van deze verhalen/ ambities vindt en zijn benieuwd naar uw ideeën.  Hoe kunnen we deze verhalen/ ambities realiseren? We gaan graag samen met u in gesprek. Op deze manier proberen met elkaar keuzes te maken over de toekomst van dit gebied.

Aanmelden

Meld u aan voor een bijeenkomst via de website. Klik op het kopje ‘participatie’ en vul het aanmeldformulier in. U kunt ook de QR-code (bij dit bericht) scannen. U komt dan meteen bij het aanmeldformulier. Of meld u aan door een mail te sturen naar info@omgevingsvisielijn50.nl. Vermeld de datum, het tijdstip en de locatie van de bijeenkomst die u wilt bezoeken. Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 november. Denkt u met ons mee? U bent van harte welkom!

Meer informatie

Bekijk alle ontwikkelingen rondom de omgevingsvisie van de Lijn50 gemeenten. Verder vindt u op deze site:

  • Een duidelijk overzicht van de kernkwaliteiten van deze regio
  • De drie verhaallijnen die duidelijk maken wat inwoners, de gemeenten en andere belanghebbenden belangrijk vinden. (Deze verhalen komen terug tijdens de bijeenkomsten in november).