Opvoeden met ups & downs

Kwaliteiten inzetten en ervaringen uitwisselen. Een gratis training, aangeboden door de gemeente Vaals.

Geplaatst op vrijdag 23 september 2022

Opvoeden gaat met pieken en dalen en dat is heel normaal. Je houdt van je kind en hebt het beste met hem of haar voor. Maar je kind maakt ook rommel, huilt, wordt boos, zeurt, luistert niet, enzovoort. Of je kind vraagt veel aandacht. Aandacht die je niet altijd kunt geven... Hoe ga je daarmee om op dagen dat alles goed gaat? En hoe ga je daarmee om op dagen dat je moe bent of zorgen hebt? Herken jij deze worstelingen? Dan is de training “Opvoeden met ups & downs” misschien iets voor jou.

Kwaliteiten ontdekken en inzetten

Opvoeden betekent steeds weer zoeken naar wat werkt. Een standaard aanpak is er niet. Want wat voor de één werkt, werkt niet automatisch voor de ander. In de training “Opvoeden met ups & downs” gaan we samen jouw kwaliteiten ontdekken en leren hoe je die kunt inzetten bij het opvoeden van je kind(eren). Je wisselt ervaringen uit met andere opvoeders. Wat zijn lastige situaties? Hoe ga je daarmee om? En hoe gaan andere ouders daarmee om?

Ervaringen uitwisselen

Wellicht zijn de zorgen die je als ouder hebt, wel heel herkenbaar en passen ze bij de ontwikkeling van je kind. Hoe dan ook, door tips en ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar. Daarnaast kan het een hele opluchting zijn om te bese  en dat andere ouders vaak met hetzelfde worstelen. Dus, wil meer handvatten krijgen voor je opvoeding? Meld je dan aan via: wijvaals@vaals.nl of 043-30 68 583.

Praktische info

  • Voor wie: ouders/verzorgers van kinderen van 0-18 jaar
  • Wat: 6 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • Wanneer: start in oktober 2022 op dinsdag- of donderdagochtend
  • Waar: Beemderlaan 8, 6291 GM Vaals.

Gemeente Vaals betaalt deze training. U betaalt zelf niets, ook geen eigen bijdrage.