Wat vind jij uniek aan ons bocage- of coulissenlandschap?

We zijn benieuwd naar jouw mening.

Geplaatst op vrijdag 16 september 2022

Het landschap van het Heuvelland, de Voerstreek en het Land van Herve lijkt sterk op elkaar. We noemen het een grenzeloos ‘bocagelandschap’ (of ‘coulisselandschap’), omdat de hagen en bomenrijen rond weides en velden opvallende lijnen vormen in het landschap. Grenzeloos zijn ook de bedreigingen waar dit prachtige landschap mee te maken krijgt. Daarom hopen drie Nederlandse gemeenten (Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals), drie Waalse gemeenten (Plombières, Aubel en Dalhem) en de Vlaamse gemeente Voeren te worden erkend als landschapspark ‘Grenzeloos bocagelandschap’.

Advies en geld om voor het landschap te zorgen

Een landschapspark is een multifunctioneel gebied, met een uitzonderlijk landschap. Een gebied waar plaats is voor landbouw, natuur, wonen, toerisme en ondernemers. Het landschapspark helpt lokale inwoners, boeren, eigenaars en ondernemers met advies en geld om goed voor het landschap te kunnen zorgen.

Vul de vragenlijst in!

Wij zijn benieuwd wat jij uniek vindt aan het Grenzeloos bocagelandschap. En hoe je denkt dat we er samen goed voor kunnen zorgen. Laat het ons weten door deze korte vragenlijst in te vullen. Dat duurt slechts 2 minuten. Alvast bedankt!

Vul de vragenlijst in