Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes - Iedereen kan meedoen

Van donderdag 29 september t/m donderdag 6 oktober 2022 is de Week tegen Eenzaamheid.

Geplaatst op vrijdag 9 september 2022

Tijdens die week zijn er in Nederland elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen die dat wil, kan een activiteit organiseren. Motto is: ‘Kom erbij’.

Iedereen kan meedoen

Vorig jaar hebben we in Vaals met veel partners een eerste succesvolle Week tegen Eenzaamheid georganiseerd. Op weg naar de Week tegen Eenzaamheid volgen we mensen die anderen helpen zich minder eenzaam te voelen. Iedereen doet dat vanuit zijn eigen expertise. Deze week maken we kennis met Ria Noteborn, ze neemt als inwoonster van Vaals deel aan het kerngroep Eenzaamheid.

Elkaar helpen!

Mensen kom naar de openingsbijeenkomst van de Week tegen Eenzaamheid op 29 september.

Ria - Kerngroep EenzaamheidRia Noteborn woont haar leven lang in de gemeente Vaals en ze vertelt met trots. ‘Vorig jaar hebben we met de kerngroep Eenzaamheid, bestaande uit vertegenwoordigers van de Zonnebloem Vaals-Lemiers, Zij Actief Vaals, Kunstcollectief Vaals, Envida, Sevagram, Hulp bij dementie en gemeente Vaals een eerste succesvolle Week tegen Eenzaamheid georganiseerd. Door de gemeenschap werden diverse activiteiten aangeboden. Ik wil mensen die eenzaam zijn, helpen nieuwe contacten te leggen. Lotgenoten met elkaar in contact brengen en samen de tijd doorbrengen. Genieten van eenvoudige leuke dingen zoals samen een kopje koffie drinken, een spelletje spelen, TV kijken, een goed gesprek voeren en aandacht hebben voor een ander. We moeten elkaar helpen! Inwoners in de gemeente Vaals roep ik op om naar de opening van de Week tegen Eenzaamheid te komen. Ik ontmoet u graag op donderdag 29 september om 17.30 uur bij zaal de Obelisk (Willem Alexanderplein 1) om persoonlijk kennis te maken en afspraakjes te maken om leuke dingen te doen.’

Foto: Ria Noteborn neemt als inwoonster van Vaals deel aan het kerngroep Eenzaamheid.