Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes.

Geplaatst op vrijdag 2 september 2022

Van donderdag 29 september t/m donderdag 6 oktober 2022 is de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens die week zijn er in Nederland elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen die dat wil, kan een activiteit organiseren. Motto is: ‘Kom erbij’.

Iedereen kan meedoen

Vorig jaar hebben we in Vaals met veel partners een eerste succesvolle Week tegen Eenzaamheid georganiseerd. Op weg naar de Week tegen Eenzaamheid volgen we mensen die anderen helpen zich minder eenzaam te voelen. Iedereen doet dat vanuit zijn eigen expertise. Deze week maken we kennis met vrijwilligers van hengelsportvereniging Vaals ’68.

Open visvijvers: unieke kans om dit stukje paradijs in Vaals te ontdekken

In de Week tegen Eenzaamheid stelt hengelsportvereniging Vaals ’68 op maandag 3 oktober, dinsdag 4 oktober en woensdag 5 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur, de visvijvers open voor de inwoners van Vaals. Toegang is gratis. De vereniging stelt materialen beschikbaar om kennis te kunnen maken met de hengelsport. Ook het clubhuis is open om een kopje koffie of een frisdrank te ontvangen. Iedereen is van harte welkom om kennis te komen maken met deze parel van Vaals!

Luisterend oor: respect en voldoening

HengelsportverenigingHen van Hoey, voorzitter hengelsportvereniging: ‘We hebben binnen onze vereniging genoeg mensen die met eenzaamheid te maken hebben. Ik kan me voorstellen dat er heel veel mensen zijn die denken “waar kan ik nu eens naar toe gaan”.’
Tom Lousberg is sinds een half jaar vrijwilliger en bestuurslid bij hengelsportvereniging Vaals ’68. Tom vertelt: ‘Als je weinig te besteden hebt, heb je minder vriendschappen. Je hebt minder mensen om mee te praten. Aan onze vijver kom ik tot rust, dit is voor mij een uitlaatklep. Het geeft voldoening om iets voor de vereniging te kunnen betekenen en daar haal ik kracht uit. Er is geen betere remedie dan respect en voldoening te krijgen, en nieuwe vrienden te leren kennen.’

De visvijvers zijn vrij toegankelijk voor iedereen

Naast het Landal vakantiepark Hoog Vaals, liggen aan de voet van de Vaalserberg in de groene oase maar liefst drie visvijvers. Deze vijvers en het land eromheen behoren aan de paters Camillianen die lange tijd woonden in het klooster aan de Eschberg in Vaals. Jean Janssen, bestuurslid hengelsportvereniging Vaals ’68: ‘Ruim 53 jaar is dit de thuishaven van hengelsportvereniging Vaals ‘68. De club telt 52 leden, afkomstig uit alle windstreken rondom Vaals. De leden van de vereniging zorgen voor het onderhoud en het mooie groen eromheen.’
De visvijvers zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Voorzitter Hen van Hoey: ‘Inwoners van Vaals kunnen genieten van de rust en de natuur en ze hoeven niet te vissen. Voor de liefhebbers die een hengel willen uitgooien op verschillende zoetwatervissen zoals bijvoorbeeld Voorn, Karper en Winde, zijn er dagkaarten, weekkaarten of je kiest voor een jaar lidmaatschap voor 25 euro. Mensen zijn hier welkom voor een goed gesprek, we hebben tijd en aandacht voor iedereen.’

Meld je aan voor 30 september

In de Week tegen Eenzaamheid zijn mensen welkom voor een goed gesprek. We bieden een luisterend oor in een natuurrijke en rustige omgeving. Deelname is gratis.

Aanmelden bij Tom Lousberg, secretaris hengelsportvereniging Vaals ’68, via info@hsv68.nl of 06 33428115.

De ingang naar de vijvers ligt achter de tennishallen van vakantiepark Landal aan de Randweg 21 te Vaals. www.hsv68.nl

Foto: Vrijwilligers hengelsportvereniging Vaals ’68, Jean Janssen en Tom Lousberg