Infopunt Genderidentiteit officieel geopend

Geplaatst op vrijdag 2 september 2022

Opening infopuntOp woensdag 31 augustus opende ervaringsdeskundige Vera Simons in het gemeentehuis het Infopunt Genderidentiteit. Samen met de Adviesraad attendeerde zij de gemeente begin dit jaar op de kwetsbare groep inwoners met vragen rondom hun genderidentiteit. En op de noodzaak om oor en oog te hebben voor deze doelgroep. De gemeente verdiepte zich in het onderwerp en concludeerde dat Vera en de Adviesraad gelijk hadden. Resultaat is de vestiging van het Infopunt Genderidentiteit in de rechtervleugel van het gemeentehuis, waar iedereen anoniem binnen kan lopen.

Trots

Wethouder Erika Jaegers bedankte Vera voor haar betrokkenheid en enthousiasme, de Adviesraad voor zijn ondersteunende aanwezigheid en de gemeenteraad en het college voor hun vertrouwen. “De gemeente Vaals is er trots op om vandaag het Infopunt Genderidentiteit te mogen toevoegen aan het Huis van de burger”, aldus wethouder Jaegers.

Woensdagmiddag geopend

Het Infopunt Genderidentiteit is elke woensdag van 14:00 tot 16:00 uur geopend. Vera is er dan, met iemand van WijVaals als achtervang, om vragen te beantwoorden, ervaringen uit te wisselen en mensen door te verwijzen als dat nodig is.

Lees meer over Vera.