(Op de)Top dagjes uit voor Oekraïense kinderen

In het voorjaar organiseerden leerlingen van basisschool Op de Top een middag voor inwoners van Vijlen.

Geplaatst op vrijdag 26 augustus 2022

Opzet was om geld in te zamelen voor een dagje uit voor de Oekraïense kinderen, die in de buurt worden opgevangen. Dus boden de leerlingen die middag op school knutselwerken te koop aan, zelfgebakken wafels en ander lekkernijen. Ook organiseerden ze allerlei spelletjes waarvoor geld moest worden ingezet. De opbrengst was boven verwachting. Genoeg in elk geval voor maar liefst twee dagjes uit.

Op 15 augustus was het eindelijk zover en beleefden 38 kinderen -die worden opgevangen bij Hoeve De Linde, hotel De Linde en hotel Drielanden- een onvergetelijke dag in het Aachener Tierwalt. Als herinnering aan die mooie dag mochten ze na afloop een knuffel uitzoeken, die weer gesponsord werd door het buurtfeest Verlengde Tentstraat. Op 22 augustus stond vervolgens het Steinerbos op het programma. Ook dat bleek een regelrecht schot in de roos. Na afloop was iedereen moe, voldaan én hongerig. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. De glimlach op ieders gezicht was goud waard. Daar was het de leerlingen van Op de Top allemaal om te doen geweest. Opzet geslaagd!