Hotel Drielanden gaat Oekraïners opvangen

Geplaatst op vrijdag 22 juli 2022

Vanaf 1 augustus 2022 zal Hotel Drielanden gelegen Mamelis 6 in Lemiers, volledig worden ingezet voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De eigenaren Eugenie en Kjamal Aslanov zijn dit met de gemeente Vaals overeengekomen.

Het combineren van vluchtelingen en reguliere gasten is geen ideale combinatie, vandaar dat voor deze constructie is gekozen. De vluchtelingen gaan zelfstandig wonen en leven in het hotel.

We streven hiermee naar het geheel zelfstandig wonen en leven van de Oekraïners in dit hotel. De opvang vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Vaals. De Oekraïense mensen gaan de hotelkeuken gebruiken voor het zelfstandig bereiden van hun maaltijden. Ze verzorgen zelf de boodschappen en in samenspraak wordt er gekookt. Ook de schoonmaak en andere klussen gaan ze zelf uitvoeren.

Er is nog steeds een grote behoefte aan een veilige opvang, de situatie in de Oekraïne is nog steeds heel zorgwekkend. Steden zijn verwoest en mensen zijn op de vlucht.

Vanuit de veiligheidsregio wordt de opvang van vluchtelingen gecoördineerd. In Zuid Limburg zijn er al meerdere hotels beschikbaar gesteld om de opvang vorm te geven. Naar hun voorbeeld zal Hotel Drielanden dit ook gaan doen. Hotel Drielanden is het tweede hotel in Vaals dat vluchtelingen uit Oekraïne opvangt. Hotel de Linde aan de Vijlenberg 33 is vanaf 1 juni 2022 als eerste hotel in Vaals gestart met de opvang van Oekraïners.

Op zoek naar vrijwilligers

Om hier ondersteuning in te bieden zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Bent u enthousiast? Dan zien we uw reactie met een korte motivatie graag tegemoet via info@vaals.nl