Afsluiting wegen buitengebied Vaals voor gemotoriseerd verkeer

Het College van B&W van de gemeente Vaals heeft besloten om een aantal wegen in het buitengebied af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Geplaatst op donderdag 14 juli 2022

  • Als proef wordt tussen 1 augustus 2022 en 1 oktober 2022, van vrijdag 19:00 tot maandag 07.00 uur, een aaneengesloten rijverbod ingesteld voor motoren (C11) binnen het gebied Epenerbaan (overeenkomstig de eerder uitgevoerde pilot aldaar) en Groenenweg, Pannisbergweg en Vijlenstraat.
  • Als proef wordt tussen 1 augustus 2022 en 1 oktober 2022 een verbod ingesteld voor motorvoertuigen (C12), uitgezonderd landbouwverkeer en bestemmingsverkeer, binnen de gebieden Melleschet-Rott (Leunweg, Melleschet, Boombergweg, Munnixweg en Rott) in Vijlen en Wolfhaag-Raren (Rarenderstraat, Meelbroekerweg, Schuttebergsweg en Wolfhaag) in Vaals.

Deze maatregelen worden genomen om de overlast voor de inwoners van de betreffende gebieden terug te dringen, de druk op de kwetsbare natuur te verminderen en de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen.