Speeltuindag Vaals stond in het teken van ‘Kinderen rookvrij kunnen laten spelen’

De Speeltuindag Vaals op zaterdag 25 juni jl. was een extra groot feest vanwege de 20e editie.

Geplaatst op donderdag 30 juni 2022

Overhandigen Rookvrij StoeptegelHet Bloemendalpark was deze dag een bruisende plek om lekker te kunnen buitenspelen. De Speeltuindag is een jaarlijks evenement, georganiseerd door Stichting Speelgelegenheden Vaals.

Wethouder Erika Jaegers was aanwezig en zag vele spelende kinderen in het bijzijn van hun ouders, broers en zussen, en opa’s en oma’s. Erika overhandigde deze middag een Rookvrije Stoeptegel aan Marc Jongen van de stichting Speelgelegenheden.

Wethouder Erika Jaegers: “We willen kinderen in Vaals gezond en veilig kunnen laten opgroeien. Dat betekent onder andere dat er steeds meer plekken in Vaals rookvrij worden. Bij alle speeltuintjes en schoolpleinen is onlangs een Rookvrij bord geplaatst om te laten zien dat deze plekken rookvrij zijn zodat kinderen daar kunnen spelen zonder last te hebben van rook. Er zullen ook steeds meer Rookvrije Stoeptegels in Vaals te zien zijn. De inwoners in Vaals roep ik om aan te geven waar zij nog meer graag een rookvrij bord dan wel stoeptegel zouden willen zien zodat kinderen rookvrij kunnen spelen. Zo werken we in Vaals samen aan een rookvrije generatie.”

Meer informatie over de Rookvrije generatie.

Foto: Wethouder Erika Jaegers overhandigt Rookvrije Stoeptegel aan Marc Jongen van de stichting Speelgelegenheden.