Op d’r Völser maat: Ron Moors van poeliersbedrijf Moors

Ron Moors van poeliersbedrijf Moors: “Wij snijden én kruiden onze kip of filetje nog zelf. Mijn vrouw gaat daarbij echt op zoek naar de juiste smaakbalans en dát ruik en proef je!“

Geplaatst op vrijdag 17 juni 2022

Ron Moors van poeliersbedrijf Moors:
“Wij snijden én kruiden onze kip of filetje nog zelf. Mijn vrouw gaat daarbij echt op zoek naar de juiste smaakbalans en dát ruik en proef je!“

Elke dinsdagochtend tussen 08.00 en 13.00 uur (in de zomer tot 13.30 uur) wordt het Koningin Julianaplein gevuld met vele tientallen marktkramen. Het aanbod is divers; naast een uitgebreid aanbod aan groenten, fruit, deegwaren, vlees, kip en vis is er ook een zeer gevarieerd non-food assortiment. De meeste marktkooplieden staan hier al generaties lang hun waren te verkopen aan het bonte pallet klandizie dat uit alle windstreken aanwaait.

Wat maakt de markt nou zo aantrekkelijk? We vroegen het aan marktmeester Sandra Schoonbrood:
“De markt is zien, doen, ruiken en proeven. Je hebt direct met de ondernemer te maken die vaak zijn waren nog zelf bereid en inkoopt. Marktkooplieden weten als geen ander wat ze verkopen en kunnen makkelijker inspringen op wat de klant nodig heeft. Ook is het voor de marktlui nog steeds heel belangrijk een vaste klantenkring op te bouwen, want dat is niet alleen leuk en gezellig maar ook broodnodig. Op de markt is de klant nog écht de koning. Daarnaast valt mij op dat onze marktkooplui altijd goed geluimd zijn en écht gevoel voor mensen hebben. Ze hebben het hart op de tong en dat maakt de markt in Vaals gewoon extra gezellig!”

Deze week zijn we in gesprek met Ron Moors van poeliersbedrijf Moors.

Poellier weekmarktWaarom zou ik jullie producten moeten aanschaffen?
“Wij doen ons veel moeite om een echte ouderwetse lekkere gegrilde kip te kunnen presenteren! En ook voor de rest van onze versproducten komen al 50 jaar heel veel mensen elke week weer uit alle windstreken. Dat is vooral omdat de prijs-kwaliteit verhouding gewoon klopt. Daarvoor doen wij al generatielang veel moeite. Mijn opa en vader stonden hier ook al, ik zelf sta in Vaals al 24 jaar.“


Waarom zouden mensen nog naar de markt moeten blijven komen?
“In de supermarkt is de kwaliteit van de producten moeilijk te behouden, de fabrieken worden alleen maar groter, daar worden honderdduizend kippen in één keer gekruid. Die vinden het al snel goed. Terwijl wij onze kip of filetje nog zelf snijden en kruiden. Mijn vrouw gaat daarbij echt op zoek naar de juiste smaakbalans en dát ruik en proef je!“