Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Vaals

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen.

Geplaatst op vrijdag 17 juni 2022

Gemeente Vaals werkt daarom samen met NSR (Nederlandse Schuldhulproute) om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl.

Voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van gemeente Vaals kunnen gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijg je inzicht in jouw financiële situatie. Op de website www.geldfit.nl ontvang je een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente Vaals. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Jean-Paul Kompier, wethouder gemeente Vaals, vertelt:
“Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen, ziekte, stijgende energieprijzen zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen via betalingsachterstanden snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeente, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Geldzorgen bij ondernemers

Ook ondernemers worden hard getroffen o.a. door de coronacrisis. Ondernemers in gemeente Vaals kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Want, zo vertelt Jean-Paul: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”

Meer weten?

Kijk dan ook eens de video over de Nederlandse Schuldhulproute