Gezocht: Energiecoaches voor woningeigenaren in de gemeente Vaals

Vind jij het leuk om te leren over energiebesparing in huis, en daarover advies te geven aan anderen? Word dan Energiecoach!

Geplaatst op woensdag 15 juni 2022

Als energiecoach kom je bij woningeigenaren thuis en geef je advies en informatie over energiebesparing, het isoleren van de woning en over het gebruik van installaties en duurzame energie. Ook aan bod komen aspecten als gedrag om energielasten te verlichten, subsidies en financieringsmogelijkheden, en het maken van stappenplannen met de woningeigenaar om de voorgestelde maatregelen uit te voeren. Als energiecoach breng je onafhankelijk advies uit, werk je zelfstandig en ben je onderdeel van een team met veel kennis en ervaring.

Wat vragen we?

 • Je hebt tenminste mbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt gevoel voor techniek. Het hebben van een technische opleiding, bijv. op bouwkundig en/of installatietechnisch gebied of aantoonbare ervaring met klussen op dit werkterrein is niet noodzakelijk maar wel een pré.
 • Je bent representatief.
 • Je kunt zelfstandig werken en kunt omgaan met flexibele werktijden.
 • Je hebt interesse in energiebesparing en duurzaamheid.
 • Je kunt goed omgaan met mensen en hebt inlevingsvermogen.
 • Je bent geduldig en kunt goed luisteren.

Verder

 • Je bent woonachtig in de gemeente Vaals, en bereid om huisbezoeken te doen bij woningeigenaren thuis in jouw eigen gemeente.
 • Je beschikt over een computer/laptop met internet en e-mail en kunt hiermee omgaan.
 • Je bent tenminste twee dagdelen per week beschikbaar.
 • Je bent bereid deel te nemen aan een maandelijkse terugkomdag (op vrijdag ochtend) voor coaches in Maastricht, georganiseerd door het CNME.
 • Je bent bereid een (gratis) opleiding te volgen voorafgaand aan jouw werkzaamheden als energiecoach.
 • Je bent in het bezit van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of bent bereid die (kosteloos) aan te vragen via CNME Maastricht en regio.

Wat bieden wij?

 • Een vrijwilligersvergoeding op basis van jouw inzet, en (maximaal) op basis van de wettelijk geldende regels voor het ontvangen van vrijwilligersvergoedingen per maand met een maximum van €180,- per maand (10 maanden) / maximaal €1800,- per jaar.
 • Een leuk en zelflerend team van energiecoaches die jou met hun kennis en ervaring ondersteunen in je nieuwe werkzaamheden.
 • Je wordt vrijwilliger bij CNME Maastricht en Regio, ontvangt begeleiding van diens coördinator en wordt uitgenodigd voor vrijwilligersactiviteiten binnen de organisatie.

De energiecoach sluit voorafgaand aan de start van de werkzaamheden een vrijwilligerscontract af bij het CNME Maastricht en Regio. Hierin zijn praktische afspraken geregeld (o.a. vergoeding, verzekering, inzetbaarheid). Deze organisatie zal vervolgens de coördinatie en begeleiding op zich nemen.

Reageren?

Is deze vacature iets voor jou? Stuur dan uiterlijk maandag 4 juli 2022 je motivatiebrief naar energiecoach@cnme.nl. Op donderdag 7 juli vindt er voor de geselecteerde kandidaten een kort sollicitatiegesprek plaats in Maastricht. Vragen? Stel ze ook gerust via energiecoach@cnme.nl of via telefoonnummer 06 - 83 39 40 24 (Maartje Meessen – coördinator energiecoaches).