Basisschool Op de Top zamelt €1427,25 in voor Oekraïense vluchtelingen

Basisschool Op de Top in Vijlen heeft door het organiseren van een paasmarkt, een bedrag van € 1427,25 ingezameld voor de Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Vaals zijn opgevangen.

Geplaatst op vrijdag 20 mei 2022

Gisteren onthulde burgemeester Harry Leunessen samen met de kersverse wethouder Erika Jaegers en enkele kinderen van de leerlingenraad het ingezamelde bedrag. “Wat een super actie van deze school. Daar mogen we trots op zijn!”, aldus een enthousiaste wethouder.

Het organiseren van de paasmarkt was een initiatief van de kinderen zelf, die graag iets wilden doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne.  Jordi Jaeqx, directeur van de basisschool zegt daarover: “Wij vonden het belangrijk iets te doen voor onze Oekraïense inwoners en de kinderen waren meteen heel betrokken en enthousiast. Ze maakten de aankondigingsposters zelf en bedachten allerlei ideeën voor activiteiten die geld zouden kunnen opleveren. Zo zijn er knutselwerkjes en zelfgemaakt gebak verkocht op de paasmarkt die druk bezocht werd. Maar ook straatmuziek werd beloond met donaties. Daarnaast hebben de kinderen de namen van het gebak vertaald naar het Oekraïens en deze als naamkaartjes bij de gerechten geplaatst.”

In overleg met de gemeente zal de basisschool gaan bepalen hoe het ingezamelde geld wordt ingezet voor de Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Vaals woonachtig zijn.

Overhandigen cheque