Hotel de Linde gaat Oekraïners opvangen

Ondersteunende vrijwilligers gezocht.

Geplaatst op vrijdag 6 mei 2022

Vanaf 1 juni 2022 zal Hotel de Linde aan de Vijlenberg 33 volledig worden ingezet voor de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne. De eigenaren Wieteke en Rob de Regt zijn dit met de gemeente Vaals overeengekomen. 

Al eerder is hier een klein aantal vluchtelingen opgevangen. Het combineren van vluchtelingen en reguliere gasten is geen ideale combinatie, vandaar dat voor deze constructie is gekozen.

Er is nog steeds een grote behoefte aan een veilige opvang, de situatie in de Oekraïne is nog steeds heel zorgwekkend. Steden zijn verwoest en mensen zijn op de vlucht.

Vanuit de veiligheidsregio wordt de opvang van vluchtelingen gecoördineerd. In Zuid Limburg zijn er al meerdere hotels beschikbaar gesteld om de opvang vorm te geven. Naar hun voorbeeld zal Hotel de Linde dit ook gaan doen. We streven hiermee naar het geheel zelfstandig wonen en leven van de Oekraïners in dit hotel. De opvang vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Vaals.
De Oekraïense mensen gaan de hotelkeuken gebruiken voor het zelfstandig bereiden van hun maaltijden. Ze verzorgen zelf de boodschappen en in samenspraak wordt er gekookt. Ook de schoonmaak en andere klussen gaan ze zelf uitvoeren.

Op zoek naar vrijwilligers

Om hier ondersteuning in te bieden zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger bent u de vraagbaak voor de vluchtelingen en helpt u mee om de organisatie in deze opvanglocatie vorm te geven.

Bent u enthousiast? Dan zien we uw reactie met een korte motivatie graag tegemoet via info@vaals.nl