Drie-Landen-Feest in het centrum van Vaals

Op 7 mei a.s. organiseert de Arbeitsgemeinschaft Charlemagne Grensregio samen met de Euregio-Maas-Rijn (EMR) en de Städteregion Aachen en met ondersteuning van de gemeente Vaals, van 13.00 uur tot 19.00 uur een Drie-Landen-Feest.

Geplaatst op donderdag 28 april 2022

Het feest wordt gehouden op het Von Clermontplein en het Koningin Julianaplein in Vaals. Het werk van Charlemagne en EMR is van invloed op de Euregio en haar inwoners. Maar die inwoners zijn zich daar vaak niet van bewust. Het Drie-Landen-Feest moet daar verandering in brengen. Het feest wordt georganiseerd in het kader van de Europaweek. Bij de Europaweek staan vragen als “Wat betekent Europa voor mij in het dagelijks leven?” of “Wat wil ik voor de toekomst van Europa?” centraal. Het informatieve en vooral luchtige en gezellige feestprogramma sluit daar perfect op aan.

Foto- en knutselwedstrijd rond de EU en de Euregio

Sinds begin april loopt, in samenwerking met het EMRLingua-project, een foto- en knutselwedstrijd rond de EU en de Euregio voor kinderen en jongeren tot 20 jaar. De beste inzendingen zullen tijdens het festival in de Kopermolen worden tentoongesteld. De prijsuitreiking vindt om 14.00 uur op het podium op het Koningin Julianaplein plaats.

Het Drie-Landen-Feest is een burgerfeest voor de inwoners van de Euregio

Wij houden van de Euregio. Maar wat maakt de Euregio eigenlijk zo aantrekkelijk? De mensen die er wonen, werken en hun dromen laten uitkomen! En daarom nodigen wij vooral jullie uit. Kom daarom met het hele gezin naar het Drielandenfeest in Vaals. Het begint om 13.00 uur. Wat jullie kunnen verwachten? Live acts met muziek en dans, foodtrucks met lekkernijen uit 3 landen, animaties voor kinderen en een ‘markt van de mogelijkheden’, waar organisaties uit de Euregio informatie geven over grensoverschrijdende projecten en een kijkje bieden in hun activiteiten en visies. En er zijn ook prijzen te winnen. Want we organiseren wedstrijden voor kinderen en jongeren. Het wordt gezellig en het centrum van Vaals bruist op zaterdag 7 mei.

Jullie zijn van harte welkom op het Drie-Landen-Feest in Vaals. We kijken uit naar jullie komst!

Programma podium Koningin Julianaplein

13.00 uur Opening - 13.30 uur dansgroep Vijlen Dance2BeMe - 14.00 uur prijsuitreiking – 14.30 uur voorstellen regiopartners – 15.00 uur dansgroep Irene K – 16.30 uur Knallblech Brassband – 17.30 uur afsluitende woorden AG Charlemagne – 18.00 uur Doeemjroave dialectband uit Vaals.