De Amstel Gold Race komt er weer aan!

In het weekend van 9 april vindt het jaarlijkse Amstel Gold Race weekend plaats.

Geplaatst op donderdag 31 maart 2022

Toertocht

Op zaterdag 9 april komen vele wielerliefhebbers om deel te nemen aan de Toerversie Amstel Gold Race. De organisatie als ook de gemeente is zich ervan bewust dat dit ook hinder voor de omwonenden met zich meebrengt maar hopen dit zoveel mogelijk te beperken door diverse maatregelen. Zo worden deelnemers door de organisaties gewaarschuwd middels reglementen en zijn er tientallen motoren op het parcours op de deelnemers te controleren. De deelnemers dienen zich bij een toertocht aan de verkeersregels te houden!

Mochten zich deelnemers (herkenbaar aan hun stuurbordje en rugnummer) ernstig misdragen, noteer dan alstublieft hun deelnamenummer en geef dit door via info@amstelgoldrace.nl met een duidelijke omschrijving van het voorval. Graag een cc van deze e-mail naar d.aretz@vaals.nl. Zeer ernstige voorvallen kunnen uiteindelijk leiden tot uitsluiting voor komende edities. Andere klachten kunnen gemeld worden via telefoonnummer 043-2030019.

Route wedstrijd

Tevens vindt er op zondag 10 april de wedstrijd plaats.  Om circa 12.50 uur zal het peloton vanuit Epen richting Camerig, de Camerig wordt beklommen, Epenerbaan in de bocht naar rechts, linksaf, Zevenwegenweg. Einde weg rechts, Groenenweg, links aanhouden Munnixweg, rechtsaf Vijlenstraat. Einde weg rechts, Vijlenberg. Rechts aanhouden, Vijlenberg, links aanhouden Vijlenerweg, linksaf naar Holset. Einde weg links, Vaalsbroek, Eschberg. Einde weg rechtsaf, Randweg, Nieuwe Hertogenweg. Rechtsaf weg volgen, beklimming Drielandenpunt, passage Wilhelminatoren, Viergrenzenweg. In bocht naar links, rechtsaf, Viergrenzenweg. Passage Drielandenpunt, dan naar Gemmenich, rond 13.15 uur. Vervolgens via Wolfhaag richting de klim van de Epenerbaan en de afdaling van Camerig richting Epen.

De passage zal naar gelang het verloop van de koers maximaal 10 minuten duren.

Oproep voor uw medewerking tijdens de Amstel Gold Race

De fietsers rijden met een enorme snelheid, daarom proberen we een optimale veiligheid te waarborgen tijdens de duur van de doorkomst(en). Hiervoor hebben wij echter uw hulp nodig!

Let daarom op de volgende zaken:

  • Laat geen huisdieren loslopen in de omgeving van uw pand;
  • Waarschuw spelende kinderen;
  • Parkeer uw voertuig niet op de weg;
  • Mocht u onverhoopt, met welk vervoermiddel dan ook, toch van huis moeten, neem dan altijd de door de renners te volgen richting, blijf achter de bezemwagen (bezems en  groene vlag), neem afstand in acht, matig uw snelheid en verlaat het parcours zo snel mogelijk op het eerstvolgende kruispunt;
  • Als een groep renners nadert, stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg;
  • Volg de richtlijnen die u op de kruispunten door politie, bevoegde personen of verkeersregelaars worden gegeven.

Alvast hartelijk dank voor uw sportieve medewerking!

Lees ook: Parkeerverboden i.v.m. Amstel Gold Race op 10 april 2022