Schoolplein Brede School Vaals vergroend

Tussen de buien door gingen leerlingen van OBS de Robbedoes gisteren aan de slag met het vergroenen van het schoolplein van de Brede School.

Geplaatst op vrijdag 18 februari 2022

Met hulp van de buitendienst van de gemeente werden verschillende fruitbomen en beplanting geplant, werd een bijenhotel neergezet en een regenwater opvangvoorziening gemaakt.

De Robbedoes nam zelf het initiatief voor een schoolplein met meer groen. Samen met de gemeente is bekeken hoe dat het beste kan. Daarna heeft De Robbedoes heeft het idee verder uitgezet binnen het scholencomplex en meerdere partijen ge├źnthousiasmeerd om aan te sluiten bij het plan.

Nadat de wensen van de enthousiaste partijen zijn verzameld, is een plan gemaakt dat in twee fases wordt uitgevoerd. De eerste fase werd gisteren uitgevoerd, in de tweede fase (bij de start van de lente) gaan de kinderen aan de slag met de aanplant van hun eigen moestuin.

Behalve dat het schoolplein door het planten van meer groen klimaatvriendelijker is ingericht, leren de kinderen hierdoor ook meer over de natuur en het klimaat.