Hele gemeente Vaals krijgt glasvezelnetwerk

De hele gemeente Vaals krijgt een glasvezelnetwerk.

Geplaatst op maandag 31 januari 2022

DELTA Fiber Netwerk voerde afgelopen tijd campagne om zoveel mogelijk inwoners voor glasvezel te enthousiasmeren. Eerder meldde het bedrijf al dat Lemiers een glasvezelnetwerk krijgt en nu is bekend gemaakt dat voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen om ook in Vaals, Vijlen en het hele buitengebied glasvezel aan te leggen. De verwachting is dat de aanleg start in het tweede kwartaal van 2022.

De gemeente legt zelf geen glasvezelnetwerk aan, is geen opdrachtgever en betaalt niet mee. Telecombedrijven die het netwerk aanleggen bepalen wanneer en waar glasvezel wordt aangelegd. De campagne die DELTA Fiber Netwerk heeft gevoerd en ook de aanleg van het netwerk zijn op eigen kosten van het bedrijf.

Voorbereid op de toekomst

We vinden het als gemeente echter wel belangrijk dat alle inwoners de mogelijkheid krijgen om een snelle internetverbinding af te sluiten. We stellen tegenwoordig steeds hogere eisen aan onze internetverbinding. We zijn veel online, steeds meer diensten gaan digitaal en we werken vaker thuis. Een snelle en betrouwbare internetverbinding is daarom onmisbaar. De bestaande verbindingen kunnen de gewenste snelheden en kwaliteit niet altijd leveren. Glasvezel kan deze toenemende vraag wel aan. Nu en in de toekomst. Met een hoogwaardig glasvezelnetwerk zijn we dus voorbereid op de toekomst.

Om de aanleg te versnellen, werkt de gemeente met glasvezelbedrijven samen. Daarom heeft de gemeente in november een samenwerkingsovereenkomst met DELTA Fiber Netwerk getekend.

De aanleg van een glasvezelnetwerk betekent overigens niet dat ieder huis ongevraagd een glasvezelaansluiting krijgt. Alleen huishoudens die zich daarvoor aangemeld hebben worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Neem voor meer informatie en vragen over een glasvezelverbinding naar uw woning contact op met DELTA Fiber Netwerk.