Gemeente tekent samenwerkingsovereenkomst met DELTA Fiber Netwerk

Vrijdag 26 november heeft wethouder Jean-Paul Kompier namens de gemeente Vaals een samenwerkingsovereenkomst getekend met DELTA Fiber Netwerk.

Geplaatst op vrijdag 26 november 2021

Met de overeenkomst wil de gemeente laten zien het belangrijk te vinden dat inwoners en ondernemers een aansluiting kunnen krijgen op het glasvezelnetwerk.

De gemeente legt zelf geen glasvezelnetwerk aan. Telecombedrijven die het netwerk aanleggen, bepalen wanneer en waar glasvezel wordt aangelegd. De aanleg doen zij op eigen kosten. Op eigen risico en voor eigen kosten voert DETLA Fiber Netwerk op dit moment campagne om zoveel mogelijk inwoners te enthousiasmeren voor glasvezel. Om de aanleg te versnellen, werkt de gemeente met deze bedrijven samen.

Of het glasvezelnetwerk er daadwerkelijk komt hangt af van het aantal inwoners en bedrijven dat zich aanmeldt voor een glasvezelaansluiting. Als het minimale percentage niet gehaald wordt, legt het DELTA Fiber Netwerk geen glasvezel aan.

Inwoners

“Samen met de provincie heb ik me ingezet voor de komst van een glasvezelaanbieder naar de gemeente Vaals, want met een hoogwaardig glasvezelnetwerk is ook onze gemeente voorbereid op de steeds digitaler wordende samenleving. Al twee jaar zijn we daarover intensief in gesprek. Ik ben blij dat inwoners van Vaals, Vijlen, Lemiers en het buitengebied dankzij DELTA Fiber Netwerk de kans krijgen om aan te sluiten op glasvezel. Nu is het aan de inwoners om te laten zien dat ze zich willen voorbereiden op de toekomst”, aldus wethouder Jean-Paul Kompier.