Ben Bizzie zorgt voor beweegplezier in de gemeente Vaals

Vanaf maandag 22 november zorgt het naschoolse sportinitiatief Ben Bizzie in de gemeente Vaals voor veel beweegplezier.

Geplaatst op vrijdag 26 november 2021

Kinderen uit de hele gemeente krijgen de kans om mee te doen en nieuwe sporten en spellen te ontdekken. De kickoff vond bij basisschool “Op de Top” in Vijlen plaats.

Sportakkoord Vaals: plezier van sporten en bewegen

Het sportinitiatief Ben Bizzie van Negen (spelbepalers in beweging) wordt gefaciliteerd en gefinancierd door de gemeente Vaals en de basisscholen. Het initiatief vloeit voort uit het Sportakkoord Vaals dat sportverenigingen, sportaanbieders en scholen uit de gemeente Vaals op 20 oktober dit jaar hebben ondertekend. Met dit akkoord spreken de gemeente Vaals en alle partners het belang van sporten en bewegen uit, worden de kansen en uitdagingen onderkend en zetten de ondertekenaars zich gezamenlijk in om de ambities en plannen waar te maken. Met als doel dat alle inwoners het plezier gaan ervaren van sporten en bewegen.

Naschools bewegen

Ben Bizzie is hét beweegmaatje voor alle kinderen. Samen met de kinderen zorgt hij voor nog meer beweging op en rond school, in de wijk en thuis. Dat doet hij niet alleen, maar met de beweegcoaches van Negen. “We willen hiermee de kinderen in Vaals meer laten bewegen. Het biedt bovendien de kans om samen te spelen en nieuwe sporten te ontdekken. Dat is nodig om de ontstane motorische en sociale achterstanden als gevolg van corona aan te pakken”, vertelt beweegcoach Anneke.

Gratis deelname

Vanaf maandag 22 november worden door Ben Bizzie wekelijks gratis naschoolse sportactiviteiten in Vaals en Vijlen aangeboden. Ben Bizzie maakt van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. Samen met de kinderen ontdekt hij dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Dat zorgt er voor dat kinderen de kans krijgen op een leven lang bewegen en een basis leggen voor een gezonde leefstijl. Alle kinderen in de gemeente Vaals zijn welkom op de volgende plekken en tijden:

In Vijlen

Wekelijks op maandag, in de gymzaal in Vijlen (Vijlenberg 139)

  • Voor groep 3 t/m 5 van 15.30-16.15 uur
  • Voor groep 6 t/m 8 van 16.15-17.00 uur
  • Aanmelden

In Vaals

Wekelijks op donderdag, in de gymzaal Brede School (St. Jozefplein 53)

  • Voor groep 3 t/m 5 van 15.30-16.15 uur
  • Voor groep 6 t/m 8 van 16.15-17.00 uur
  • Aanmelden