Gemeentelijke schuldhulpverlening voor ondernemers

Ben jij ondernemer en heb je hulp nodig bij de aanpak van schulden? Vraag dan ondersteuning aan!

Geplaatst op vrijdag 29 oktober 2021

Een team van verschillende experts werkt samen om Zuid-Limburgse ondernemers te helpen bij schulden. In dit team is het Zelfstandigenloket van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland vertegenwoordigd, samen met een gespecialiseerd bureau voor schuldhulpverlening voor ondernemers en de Kredietbank Limburg (KBL). Zo kan er snel een brede aanpak van de schulden van de ondernemer plaatsvinden.

Wacht niet

Door zo vroeg mogelijk ondersteuning te vragen, voorkom je dat je bedrijf dieper in de financiële problemen komt. Naast schuldhulp is er ook aandacht voor de totale ondersteuning van ondernemers. Denk aan eventuele heroriëntatie voor ondernemers van wie het bedrijf niet levensvatbaar is.

Contact

Ondernemers uit de gemeente Vaals kunnen zich melden bij het Zelfstandigenloket via zelfstandigenloket@maastricht.nl of via telefoonnummer 14 043 (spreek in: Maastricht).

Kwetsbaar

Sinds 1 januari 2021 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het bieden van schulphulpverlening aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. De Wet gemeentelijke schuldhulpverlening is hierop aangepast zodat noodlijdende ondernemers niet tussen wal en schip vallen.

Volgens de VNG is 23,2% van de ondernemers in Nederland kwetsbaar voor problematische schulden, waarvan het grootste aandeel (71%) bestaat uit ZZP’ers. Veel ondernemers hebben daarnaast te maken met de financiële impact van de coronacrisis. Door ondernemers in een zo vroeg mogelijk stadium te ondersteunen, wordt voorkomen dat levensvatbare ondernemingen dieper in de financiële problemen komen of ondernemers hun bedrijf moeten op doeken.