Pop-up vaccinatielocatie in Vaals

GGD Zuid Limburg opent een pop-up informatie- en vaccinatielocatie in Vaals.

Geplaatst op vrijdag 22 oktober 2021

Iedereen kan hier zonder afspraak terecht voor meer informatie over de COVID-19-vaccins en een prik.

De vaccinatielocatie in Vaals komt te zitten in de feestzaal van Cafe Restaurant Suisse (Maastrichterlaan 63, Vaals). Er wordt gestart met vaccineren op deze locatie vanaf donderdag 28 oktober. De vaccinatielocatie is steeds op donderdagen geopend van 16.00 tot 20.00 uur.

Pop-up locaties

De pop-uplocatie in de wijk is een uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of waarvoor de afstand tot een reguliere vaccinatielocatie te ver is. Ook het informatiepunt is een welkome aanvulling voor mensen met vragen over de vaccins.

1e & 2e prik | 3e prik alleen op uitnodiging

Iedereen die geen afspraak heeft gemaakt voor een COVID-19-vaccinatie kan op alle locaties terecht voor een eerste, tweede of derde prik met het Pfizer-vaccin. De GGD Zuid Limburg vaccineert uitsluitend met het Pfizer. Let op: de derde prik is alleen voor patiƫnten met een uitnodigingsbrief van een specialist van hun ziekenhuis. Mensen die voor de derde prik komen moeten die uitnodiging meenemen.

Wachttijd tussen vaccinaties

Tussen de eerste en tweede coronavaccinatie moet minimaal drie weken zitten. Tussen de tweede en derde prik (uitnodiging van specialist) minimaal vier weken. Na een griepprik is de wachttijd minimaal zeven dagen voordat men de coronavaccinatie kan krijgen. Mensen die eerst een coronavaccinatie krijgen, moeten minimaal twee weken wachten voordat ze een griepprik nemen.