Organisator over de 11de editie van het Beleefweekend

“Pak de kans om bijzondere activiteiten rondom bezinning te ervaren”

Geplaatst op dinsdag 19 oktober 2021

Jacqueline Koorenhof (52) organiseert in opdracht van de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten voor de 11de keer het Beleefweekend Heuvelland. Jacqueline is eigenaar van ‘Voor de Vormen’, een bureau dat gespecialiseerd is in creatieve communicatieve conceptontwikkeling en daarnaast mede-eigenaar van Hoeve de Linde in Vaals (met beide bedrijven is zij ook Cittaslow-ambassadeur).

Bezinnen in het (Heuvel)land

Het Beleefweekend (29 t/m 31 oktober) valt altijd in het laatste weekend van oktober wanneer de klok teruggaat naar de wintertijd en we een zogenaamd ‘extra uur’ hebben.  In dit weekend vindt ook  landelijk de Nacht van de Nacht en de Dag van de Stilte plaats.

Dat het Beleefweekend en deze 2 landelijke dagen samenvallen is geen toeval.
Jacqueline vertelt: “Het idee voor het Beleefweekend vloeit voort uit een plan uit 2009 geschreven door o.a. de Kamer van Koophandel Limburg en de VVV Zuid Limburg om het Bezinningstoerisme op de kaart te zetten. De kracht van het Zuid Limburgse landschap, de stilte en de rust die er heersen maken ons Heuvelland een perfecte plek om te onthaasten en te bezinnen. De Nacht van de Nacht is een organisatie die Nederland donkerder en duurzamer wil maken en De Dag van de Stilte vraagt aandacht voor het belang van stilte zowel buiten als in ons zelf. Deze twee organisaties sluiten naadloos aan op het thema bezinning. Daarbij past het Beleefweekend ook helemaal binnen de filosofie van een Cittaslow gemeente. In 2010 werd het eerste Beleefweekend georganiseerd in en door de gemeente Vaals. Inmiddels hebben de gemeenten Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten zich ook aangesloten bij dit weekend vol activiteiten gericht op bezinning, inspiratie, mindfulness, wellness en natuur.“

59 aanbieders en 150 bijzondere activiteiten

Als creatieve conceptontwikkelaar die met veel enthousiasme mensen aan elkaar weet te verbinden, heeft Jacqueline voor deze 11de editie van het Beleefweekend maar liefst 59 aanbieders aan weten te trekken die samen 150 activiteiten organiseren!
De activiteiten zijn voor jong tot oud en voor iedere beurs is er wel iets om aan mee te doen. De meeste aanbieders vragen voor het deelnemen aan hun activiteit een gereduceerd kennismakingstarief en er zijn zelfs een aantal activiteiten waar je gratis aan mee kunt doen.

Pak deze kans!

Op de vraag waarom mensen deel moeten nemen aan het Beleefweekend, zegt Jacqueline: “ Ik vind het leuk dat het Beleefweekend vooral ook een podium biedt aan kleinschalige activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan een workshop sacrale dans in iemands tuin, een coaching sessie met behulp van paarden ervaren of een bijzondere meditatiewandeling maken. Ik vind het mooi om de diversiteit te zien in de activiteiten die aangeboden worden en dat je kennis kunt maken met bijzondere stilteplekken waar je misschien nog nooit bent geweest. Je kunt heel laagdrempelig meedoen aan activiteiten waar je zonder het Beleefweekend waarschijnlijk niet zo snel zelf mee in aanraking zou komen. Dus pak deze unieke kans om meer rondom het thema bezinning te ontdekken en de stilte op een aangename manier te ervaren!”

Bekijk alle activiteiten op www.beleefweekend.nl