Meldpunt Eenzaamheid gelanceerd tijdens Week tegen Eenzaamheid Vaals

Op donderdag 30 september heeft de gemeente Vaals het Meldpunt Eenzaamheid gelanceerd.

Geplaatst op maandag 4 oktober 2021

Dit gebeurde tijdens de drukbezochte opening van de Week tegen Eenzaamheid in Zaal Obelisk in Vaals.

In Vaals voelt ruim 50% van de 18-plussers zich eenzaam, waarbij 1 op de 8 zelfs heel eenzaam is. In Vijlen en Lemiers is dat bijna 40% van de 18-plussers en is 1 op de 10 heel eenzaam. Omdat eenzaamheid voor iedereen anders is, is er niet een standaard oplossing. Daarom is afgelopen donderdag het Meldpunt Eenzaamheid Vaals gelanceerd.

Meldpunt

Bij het Meldpunt Eenzaamheid krijg je informatie, advies en word je de weg gewezen naar ondersteuning. Of dat nu is voor jezelf of voor een ander. Of dat je dit doet als inwoner, vrijwilliger of professional. Iedereen kan bij het Meldpunt Eenzaamheid terecht. Een medewerker van WijVaals luistert naar je en kijkt met jou naar de mogelijkheden. Ook kun je jouw goede idee├źn en tips delen. Dat gebeurt uiteraard in een vertrouwelijke omgeving.

Inwoners van de gemeente Vaals kunnen contact opnemen met het Meldpunt Eenzaamheid via:

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid is het Meldpunt Eenzaamheid ook fysiek te bezoeken. Medewerkers van de gemeente Vaals zitten klaar op het Koningin Julianaplein (in de buurt van Brasserie de Raadskelder). Het meldpunt bezoeken kan nog op dinsdag 5 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur en op woensdag 6 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur.