Evaluatie verkeerspilots Verantwoord op weg

De gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten werken samen om de verkeersoverlast in het Heuvelland te verminderen.

Geplaatst op vrijdag 1 oktober 2021

En om de verkeersleefbaarheid te verbeteren. Dat gebeurt via het project Verantwoord op weg. Eind augustus 2021 zijn op vier drukke plekken in het Heuvelland verkeersmaatregelen genomen die tot en met 30 oktober duren. De gemeenten nodigen omwonenden en betrokken weggebruikers uit om hun mening over deze maatregelen te delen.

Het gaat om de volgende verkeersmaatregelen:

  • Beutenaken en Euverem zijn gesloten voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van bestemmingsverkeer;
  • Terziet is gesloten voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van bestemmingsverkeer;
  • De Epenerbaan is op zaterdag en zondag - door middel van bebording - tussen 9.00 uur en 21.00 uur afgesloten voor motoren;
  • Op de Viergrenzenweg worden fietsers met extra attentieborden via een alternatieve route naar het centrum van Vaals geleid. Bovenaan de Viergrenzenweg staat een officieel bord verboden in te rijden voor fietsers.

Heeft u een mening over een van deze maatregelen?

Dan roepen de gemeenten u op om uw mening te delen. Daarmee kunnen de gemeenten beoordelen of de verkeersmaatregelen het gewenste effect hebben. Of juist niet. U kunt uw mening op twee manieren delen:

  • Van 11 oktober tot 12 november kunt u een vragenlijst invullen op de website www.zuid-limburg-bereikbaar.nl/verantwoordopweg. U ontvangt hierover bericht via de digitale nieuwsbrief  ‘Verantwoord op weg’ van Zuid Limburg Bereikbaar.
  • gfBezoek de inloopbijeenkomst op dinsdag 12 oktober tussen 15.00 uur en 20.00 bij Het Patronaat Epen, gelegen aan het Patronaatsplein 1 in Epen.

Wilt u op de hoogte blijven?

Dit is de laatste brief die u van ons ontvangt. In de toekomst informeren wij u graag via de digitale nieuwsbrief ‘Verantwoord op weg’ van Zuid Limburg Bereikbaar. Daarmee bent u altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over dit project. Abonneer u gratis door onder vermelding van uw naam en adres een e-mail te sturen naar verantwoordopweg@zuid-limburg-bereikbaar.nl.