Cittaslow, wist u dat… op donderdag 19 augustus de Dag van de Honingbij is?

Sinds 2009 is 19 augustus uitgeroepen tot Dag van de Honingbij.

Geplaatst op vrijdag 20 augustus 2021

Enerzijds om dit kleine diertje op de kaart te zetten maar vooral om mensen ervan bewust te maken, dat onze voedselketen afhankelijk is van (honing)bijen en andere insecten. 75% van de voedingsgewassen hebben de bestuiving door honingbijen, solitaire bijen, hommels en andere insecten nodig om vruchten, groenten en bijvoorbeeld zonnebloemen voor zonnebloemolie en mosterdplanten voor mosterd te kunnen produceren.

Wilt u de bijenpopulatie aan pollen helpen? Plant dan vaste bloeiende planten in uw tuin, zoals het bijenkorfje, tijm, guldenroede, salie en ereprijs. U kunt de planten ook in bakken doen en op uw balkon of voor uw huis plaatsen, zoals bv. marjolein, ijzerhard, kattekruid, rode zonnehoed, koninginnenkruid en zeepkruid. Deze trekken gelijk ook diverse vlinders aan!

Hebt u zin in lokale honing? Neem dan eens een kijkje bij de Imkerij De Grenssteen, bij de heer Hendricks in Vijlen, bij Cittaslow ambassadeur Landwinkel Bischoff, bij de Akkerhof of bij Cittaslow Ambassadeur Metta-Phore Massage, die honing van Imkerei Tolbertswei aanbiedt. Wedden dat u op deze plekken wat lekkers vind?