Grote schade door wateroverlast? Meld je!

Na de rampzalige wateroverlast van twee weken geleden zijn veel inwoners nog druk bezig met opruim- en herstelwerkzaamheden.

Geplaatst op vrijdag 30 juli 2021

De schade is enorm, financieel, maar zeer zeker ook emotioneel. De rijksoverheid heeft de regio wettelijk tot rampgebied verklaard en via Giro 777 zijn al miljoenen euro’s gedoneerd aan het Nationaal Rampenfonds.

Het Nationaal Rampenfonds geeft eenmalig € 1.000 aan alle huishoudens die zwaar zijn getroffen door de wateroverlast. De gemeente vraagt deze giften aan bij het Nationaal Rampenfonds en keert de giften vervolgens uit aan de getroffen huishoudens. Met deze ondersteuning wil het fonds de getroffenen een hart onder de riem steken, zodat zij verder kunnen met de herstelwerkzaamheden, in afwachting van het geld van de verzekering en mogelijke steun van de overheid.

Een deel van inwoners die getroffen zijn door de wateroverlast hebben we in beeld. Deze huishoudens hebben een brief van de gemeente ontvangen. Maar mogelijk zijn huishoudens getroffen waarvan de gemeente nog niet op de hoogte is. Die huishoudens vragen we om zich te melden.

Vindt u dat u in aanmerking komt voor deze regeling? Laat dit dan aan de gemeente weten. We verzoeken u de volgende informatie aan te leveren:

  • Naam, adres- en contactgegevens;
  • Materiële en financiële omschrijving van de geleden schade.

Uw onderbouwde aanvraag moet u uiterlijk 9 augustus sturen aan info@vaals.nl o.v.v. Nationaal Rampenfonds. U kunt uw aanvraag ook per post sturen:

Gemeente Vaals/Nationaal Rampenfonds
Postbus 450
6290 AL  Vaals.