Cultuurfonds Vaals wil verenigingen inspireren met Vaalser dialectnummer

Door de Covid-19 pandemie konden verenigingen weinig of geen publieke optredens verzorgen en kregen te kampen met ledenverlies.

Geplaatst op woensdag 28 juli 2021

Rock michHet Cultuurfonds van de gemeente Vaals heeft hulp aangeboden om in deze moeilijke tijd initiatieven van verenigingen financieel of anderszins te ondersteunen. Het Cultuurfonds heeft namelijk als hoofddoel om het culturele leven in onze gemeenschap te versterken.

Onder andere de Vijlense dansgroep Danceteam 2Bme deed een hulpverzoek bij het Cultuurfonds. Hieruit werd het idee geboren om op basis van een eigen dialectversie van Rock mi van VoXXclub een video op te nemen met zang en dans.

Het lied is geschreven in Vaalser/Lemierser (Rock miesj) en Vijlener (Rock mich) dialect door Jo Kern en Hans Geerkens. De zang is verzorgd door een groep enthousiaste Vaalsenaren en de chorografie en uitvoering van de dans lag in handen van Jill Gulpen en haar leerlingen.

Het Cultuurfonds gaat zich inzetten om verenigingen te stimuleren eigen zang-, dans- of muziekversies van dit nummer te maken of het voor hun verenigingsactiviteit te gebruiken.

Het beoogde doel hierbij is om in deze tijd waarin de beperkingen vanwege het coronavirus hopelijk ten einde lopen, een initiatief aan verenigingen aan te bieden om op te pakken. Dit kan per vereniging maar ook gezamenlijk, hetgeen de samenwerking tussen culturele instellingen bevordert.

Het nummer beluisteren en de video bekijken.

Meer informatie over het Cultuurfonds.