Startsein voor rookvrije zones gemeente Vaals bij speeltuin ‘t Spinnewiel

Een bord bij de ingang van speeltuin ’t Spinnewiel gelegen Aan de Ververij in Vaals roept bezoekers vanaf nu op om in de speeltuin niet te roken. Het bordje is woensdag onthuld door wethouder Paul de Graauw en Ruud Leenders en Jo Olivier van Stichting Speelgelegenheden Vaals.

Geplaatst op woensdag 14 juli 2021

Het is een van de eerste acties uit het lokaal Preventieakkoord dat de gemeente samen met verschillende partners heeft opgesteld. Op den duur worden ook de andere speelplaatsen, sportcomplexen en speelpleinen rond de scholen rookvrije zones.

Lokaal Preventieakkoord

De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) heeft iedere gemeente opgeroepen om, naar aanleiding van de afspraken uit het landelijke Preventieakkoord, een regionaal of lokaal Preventieakkoord af te sluiten.  Dit bestaat uit afspraken en maatregelen om roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken. De gemeente Vaals heeft samen met de andere Zuid-Limburgse gemeenten een regionaal Preventieakkoord gesloten en daarnaast ook nog een lokaal Preventieakkoord opgesteld.

De gemeente Vaals ontwikkelt en ondersteunt al jaren veel activiteiten op het gebied van een gezonde leefstijl. Hierbij wordt nauw samengewerkt met partners zoals (peuter) scholen, verenigingen, zorg- en welzijnspartners, GGD, Provincie Limburg en landelijke partners als Pharos en Platform31 om te komen tot een gezamenlijke aanpak. Daarnaast is de gemeente Vaals sinds april 2016 een JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht) en werkt samen met de andere 4 Heuvellandgemeenten binnen JOGG Heuvelland aan gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Wethouder Paul de Graauw met Ruud Leenders (l) en Jo Oivier (r) van Stichting Speelgelegenheden Vaals met het bord bij speeltuin 't Spinnewiel.