Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Nieuwe Cittaslow ambassadeurs gemeente Vaals

Burgemeester Harry Leunessen heeft onlangs een aantal nieuwe Cittaslow ambassadeurs mogen benoemen.

Geplaatst op vrijdag 9 juli 2021

De drie heemkundeverenigingen van de gemeente Vaals mogen zich nu ook Cittaslow ambassadeur noemen. Heemkundekring Sankt-Tolbert, Stichting Heemkundekring ‘De Auw Kapel’ Lemiers en De Noabere va Viele, geschied- en heemkundekring Vijlen, zijn de heemkundeverenigingen die ons cultureel erfgoed een meer dan warm hart toedragen.
Daarnaast zijn we heel blij om Landwinkel Bischoff te mogen verwelkomen als Cittaslow ambassadeur.

Toetreding als Cittaslow ambassadeur krijgt men niet zomaar. Er wordt een strenge audit afgenomen waaruit moet blijken of een bedrijf bewust omgaat met  o.a. energiebesparing en afvalscheiding. Is het bedrijf maatschappelijk betrokken, toeristisch actief, en biedt het streekproducten aan? Dit zijn enkele onderwerpen welke in de audit ter sprake komen.

Cittaslow ambassadeurs onderstrepen het Cittaslow gedachtegoed en onderscheiden zich aantoonbaar op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid, duurzame bedrijfsvoering, respect voor de leefomgeving en bevordering van de kwaliteit van leven.

Leden van Cittaslow Ambassadeurs krijgen een certificaat en mogen het logo van Cittaslow in combinatie met het logo van de gemeente Vaals gebruiken. Ook is er een vlag met het logo en worden de leden van Cittaslow Ambassadeurs vermeld op de site van de gemeente.

Kijk hoe ook u ambassadeur kunt worden.

Vier nieuwe Cittaslow ambassadeurs nemen de oorkonde in ontvangst:

Nieuwe Cittaslow ambassadeurs gemeente Vaals

Linksboven: Jo van der Meij namens Heemkundekring Sankt-Tolbert
Rechtsboven: Dhr. Spaubek en dhr. Kremer namens Stichting Heemkundekring ‘De Auw Kapel’ Lemiers
Linksonder: Natascha Sijsterman en Margot Kusters namens De Noabere va Viele
Rechtsonder: Jenny en Rebecca Bischoff van Landwinkel Bischoff