Informatie over zware regenval en wateroverlast >

Veteranendag

Helaas kon ook dit jaar de traditionele ontvangst voor veteranen vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden.

Geplaatst op vrijdag 2 juli 2021

De veteranen hebben wel een mooie brief van burgemeester Leunessen ontvangen, samen met een pakketje witte anjerzaadjes en de hoop dat de ontvangst op een later tijdstip dit jaar wel georganiseerd kan worden. De witte anjer staat symbool voor de waardering en erkenning van veteranen. Op Veteranendag worden dan ook veelvuldig witte anjers opgespeld.

Dit jaar viel Veteranendag op zaterdag 26 juni. Op deze laatste zaterdag van juni werd altijd al de Nederlandse vlag gehangen, maar vanaf dit jaar komt de speciale Veteranenvlag daarvoor in de plaats.

De Veteranenvlag vertegenwoordigt alle veteranen, jong en oud. In de vlag is de Nederlandse driekleur duidelijk te zien. De andere kleuren staan voor de verschillende missies en krijgsmachtonderdelen. Midden op de vlag staat het Draaginsigne van de Veteranen.
De Veteranenvlag werd aan de buitenkant van het gemeentehuis opgehangen, bij de trouwkamer, als symbool voor de waardering voor onze veteranen.